null

Найближчі ігри
Зимовий Чемпіонат Рівненського району
Чвертьфінал
м. Рівне, ст. Хімік


-:-

Обарів -:- Славія
 
Зимовий чемпіонат
Чвертьфінал
Гоща-Садове -:- Інтеркарс
РОКО -:- Рівес
Продторг -:- БМ Маяк
Обарів -:- Славія
 
Футзал 35 +
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1
Рівнестандарт
4
12
2
Комфорт-Сервіс
2
6
3
Понеділок
3
4
4
Славія
3
3
5
Штанга
3
2
6
Yuterm 35+
2
1
7
Viking-РівнеАТО 35+
3
0
 
Реклама
Головна » 2020 » Квітень » 28 » Сторінками історії. Як "колгоспники" "зірок" на землю опустили
14:57
Сторінками історії. Як "колгоспники" "зірок" на землю опустили

Продовжуємо згадувати 2013 рік і феєричний виступ "Славії" у Чемпіонаті України серед ветеранів. Ми вже розповідали про чвертьфінал проти криворіжців та перший півфінал проти одеського "Рішельє", який відбувся у Рівному першого вересня. Нагадаємо, тоді "Славія" поступаючись після першого тайму 0:2 зуміла вирвати перемогу 3:2. А зараз спогад про черговий захоплюючий далекий виїзд рівненських ветеранів, який завершився хеппі ендом. 

Тож, після першого матчу з одеситами, наші суперники почувалися як і раніше зухвало та самовпевнено, і, як і раніше, бачили себе у фінальному матчі, вважаючи, що на своєму полі вони вже "Славію" "не відпустять", і на рівнян чекає розгром. Звісно, мінімальна перемога в домашній грі, ще й з двома пропущеними голами, явно не дозволяла "Славії" розслаблятися, тим більше в грі з таким суперником. Варто зазначити, що в той час, виступом "Славії" у Чемпіонаті України перейнялася громадськість нашого краю. Перемоги плюс постійні публікації у провідних ЗМІ краю, зробили свою справу, і, атмосфера навколо клубу була така, що без перебільшення можна сказати, що тоді - новини від ветеранів "Славії" були головними та найчитабельнішими футбольним новинами на Рівненщині. Не можна не згадати і про обласну федерацію футболу, яка заради ветеранів перенесла матчі "дорослого" Чемпіонату області. Варто відзначити і Футбольний клуб "ОДЕК". На той час, ще свіжі були в пам'яті надпринципові протистояння "Славії" та оржівців і на футбольному полі, і поза ним. Але керівництво оржівського клубу, хоч і могло, але абсолютно не заперечувало і відпустило усіх своїх "вікових" гравців, які потрібні були "Славії" для матчів. Тож, як годиться за добу до матчу, команда на своєму "фартовому" бусі вирушила до Південної Пальміри. Оселилися в "скромному", але тихому готелі прямо блія головного пляжу Одеси Аркадії. І перший день відпочивали. Від себе додам, що при всіх можливостях, футболісти-ветерани вели себе дуже професійно. Пропозицію автора цих рядків, йти скупатися в морі категорично було відкинуто з залізним аргементом "Перед матчем не можна", про інші можливі "зловживання" взагалі мова не йшла (тож, перші два дні довелося всіми благами відпочинку на морі довелося насолоджуватися "в англійському стилі"). Це ще раз доводило, що вся команда і кожен гравець окремо був налаштований дати бій "іменитому" супернику. Спортивної злості підкинули і суперники вже перед самим матчем, прокуючи рівнян на неспортивну поведінку, і то і було чути "колхознікі приїхали". Ну а далі сам матч. Детально про нього прочитаєте нижче. Але це, мабуть була "найсолодша" перемога. "Колхознікі" в цьому матчі діяли як один злагоджений механізм, і вказали іменитим тамтешнім зазнайкам, де їх місце, і що таке насправді професійне відношення до гри. Ну а потім після перемоги "Славія" вже "відпочила" так як вміє тільки вона. Тому, спогади з моменту приїзду команди в готель, і аж до повернення у Рівне залишились здебільшого фрагментами. Тож, повертаємось до матчу і того, що писали про нього ми та наші ЗМІ.

Чемпіон двічі битий, або як "колгоспники" "зірок" на землю опустили +ВІДЕО

Футбольний клуб "Славія" довів усім, особливо тим, які минулої неділі демонстративно залишили стадіон "Авангард" при рахунку 0:2 на користь "Рішельє", що спільними зусиллями, навіть при нашому теперішньому футбольному стані можна досягти вершин рівня України. Хто б міг подумати, що "Славія" двічі здобуде вольові перемоги над діючим Чемпіоном України, в складі якого виступають ще недавні члени національної збірної України. Але "Славія" це змогла, звісно, завдяки об'єднанню усіх зусиль, коли на допомогу прийшов ще недавній затятий суперник "ОДЕК", обласна федерація футболу та інші клуби області. Завдяки переносу ігор, в Одесу "Славія" зібрала оптимальний склад для досягення результату.$CUT$

Звісно завдяки роботі президента Горислава Літвінчука, виїзд за добу до гри, що останнім часом для "Славії" стало доброю традицією зіграв велику роль. Команда вийшла на поле "свіжою" та повною сил.

Рішельє: Никитченко Полтавець Стародубець Каряка Павлик Селезньов Кошелюк Бондаренко Терещенко Косирін Мочуляк. Запасні: Сухарєв Лобан Лозовський Фомічов Юрченко Бабій Доценко

Славія: Левчук Дьомушкін Кучер Скляр Лєснік Гриценко Максимюк Шевчук Волох Боца Колос. Запасні: Гвоздь Малиш Шипуков Щубак 


Щодо суперників, то ні футбольний досвід, ні довга спортивна кар'єра так і не навчила, що будь-якого суперника потрібно поважати. Їх навіть не насторожила поразка у Рівному, в Одесі вони поводились так само зухвало та надто впевнено. Про те, завдяки бажанню, ігровій дисципліні, згуртованості та, звісно ж, техніці та досвіду рівняни дуже швидко спустили на землю зазнайкуватих зірочок. "Грозу авторитетів" Олександра Косиріна у матчі взагалі видно не було, а Валентин Полтавець так задер носа після першого забитого м'яча, що прицілитись для удару з одинадцятиметрового вже не зміг, а потім і зовсім пропав з небокраю.

А "Славія" протягом всього ігрового часу впевнено гнула свою лінію. Якби ще арбітри, які, в принципі, задовільно впорались із своїми обов'язками, суперечливі епізоди трактували не лише на користь господарів, то ганьби на власному стадіоні "Рішельє" не вдалося б оминути. 

Звісно, що зараз у "Славії" нікого не можна виділяти, адже вона зараз схожа на мрію Лобановського, команду Зірку, а не команду зірок, як, для прикладу у Рішельє, але в протистоянні з одеситами варто відзначити Юрія Гриценка. В обох поєдинках він забив дуже важливі та потрібні голи, що і стали в підсумку переломними. Так, в Одесі, поступаючись 0:1, в середині першого тайму, чергова подача Романа Максимюка з флангу на дальню стійку завершилась фірмовою скидкою на 11 метрів у виконанні Євгена Скляра, де тут як тут чекав Юрій Гриценко. Він виявився найспритнішим і, обдуривши усіх, в тому числі і себе, зіграв у стінку зі стійкою воріт одеситів, і потім переправив м'яча у порожні ворота 1:1.

Наприкінці тайму м'яч влучив у руку в штафному майданчику Євгену Скляру, і тут арбітр продемонстрував свій стовідсотковий зір. Впевнено вказавши на одинадцятиметровий. Як вже писалося раніше, Валентин Полтавець не те, що не зміг переграти Андрія Левчука, а навіть не влучив у ворота.

У другому таймі "Славія" продовжувала дратувати своєю непоступиливістю зіркового суперника, і впевнено грала другим номером, кусаючи одеситів стрімкими контратаками. В одній з таких, традиційно флангом як вітер промчав Роман Максимюк, зробив навіс, а Андрій Малиш так наполохав кіпера Юрія Микитченка та захисника Ігор Павлика, що останній переправив м'яча у власні ворота 1:2.

Грати залишалося зовсім не багато, але аж самому не вірилось, що "Славія" на виїзді "утюжить" Чемпіона України серед ветеранів. Господарі поля були зовсім беззубі та безсилі в атаці, але лише з фінальним свистком футболісти в салатовій формі переможно підняли руки догори.

За підсумком двох півфіналів "Славія" здобула дві вольові перемоги над діючим Чемпіоном України серед ветеранів із загальним рахунком 5:3. Таким чином рівненська команда потрапила до фіналу змагань.

Вирішальний поєдинок відбудеться 15 вересня у Києві на стадіоні імені Баннікова. Суперник "Славії" віце-чемпіон та переможець Всесвітніх ігор майстів, або Олімпіади ветеранів спорту команда "КСХІ" із Сімферополя.

Заявка сімферопільської команди на Чемпіонат України серед ветеранів:
Вратари Величко Сергей 09.08.1976 Лебеденко Олег 18.12.1968 Сапожников Геннадий 23.05.1968 Защитники Баландин Станислав 19.08.1972 Ветренников Сергей 24.05.1976 Волков Юрий 21.07.1971 Гапон Сергей 26.11.1971 Луценко Владимир 17.02.1972 Назаров Дмитрий 03.08.1977 Портнов Игорь 13.05.1971 Сицинский Юрий 08.08.1963 Скорик Павел 03.04.1969 Храмцов Алексей 08.11.1975 Шевченко Владимир 23.04.1975 Полузащитники Ефимов Виталий 04.10.1969 Ибрагимов Эльдар  01.01.1978 Коноваленко Юрий 02.02.1962 Мартынов Владимир 06.04.1976 Митрофанов Александр 01.11.1977 Новиков Петр 09.10.1978 Оберемченко Игорь 09.03.1970 Опарин Андрей 27.05.1968 Осипов Алексей 05.11.1975 Тарасов Виталий 01.03.1965 Шажко Валерий 17.12.1968 Шеметев Александр 13.10.1971 Щербак Виктор 29.01.1962 Нападающие Антюхин Алексей 25.11.1971 Жуй Александр 30.08.1976 Мельник Александр 12.04.1971 Полулях Вячеслав 14.01.1970.

Рівне вечірнє: На Дерибасівській хороша погода

Рівненська футбольна команда "Славія" зробила, здавалося, неможливе. Наші ветерани старші 35 років у півфіналі чемпіонату України за сумою двох матчів здолали багаторазового чемпіона серед ветеранів одеський "Рішельє".

Найтитулованіший ветеранський клуб країни, судячи з усього, рівнян недооцінив. До Рівного одесити приїхали без замін, при цьому лідери команди Олександр Косирін та Валентин Полтавець залишились вдома.

Програвши з доволі комфортним рахунком — 2:3, у себе на полі "Рішельє" вийшов вже бойовим складом. Почалося для господарів усе ніби непогано — Полтавець ударом у дальній від Андрія Левчука кут відкрив рахунок. Швидкий гол трохи заспокоїв одеситів. "Славія" натомість вдало розіграла штрафний, і Юрій Гриценко забив у відповідь. Через кілька хвилин згадуваний Полтавець бив пенальті, але не влучив. Були в "Рішельє" й інші моменти, але десь м'яч влучив у поперечину, а десь непробивним був Левчук. Під кінець гри господарі таки забили вдруге, щоправда, цього разу у власні ворота. Отож — 2:1 на користь "Славії", і рівненська ветеранська команда вперше в своїй історії вийшла до фіналу чемпіонату України.

— Перед повторною грою рахунок був слизькуватий, — розповів після матчу гравець "Славії" Віталій Шевчук. — Тому до Одеси ми їхали з величезним бажанням дати бій супернику і вийти до фіналу. Після поєдинку у Рівному дехто з одеситів говорив, що шансів у нас немає, що вони підсиляться і нас обіграють. Але цього не вийшло. Вважаю, ми заслужено перемогли, і тепер налаштовуємося лише на "золото".

У фіналі суперниками "Славії" будуть ветерани із Сімферополя, які за сумою двох матчів обіграли донецький "Шахтар". Вирішальний матч відбудеться 15 вересня у Києві на стадіоні імені Баннікова.

Категорія: Славія | Переглядів: 543 | Додав: almoraz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
ФК "Славія" у FB

Ветерани
Матчі
21 тур
2 листопада
Маяк 1:0 Славія
Полісся +/- Експрес
Ізотоп 1:2 Колос
Ф-2 3:1 Горизонт
Енергія 1:3 Автоплюс
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 Славія 19 54
2 Автоплюс 19 46
3 Понеділок 18 40
4 Маяк 18 37
5 Ф-2 18 27
6 Ізотоп 17 25
7 Експрес 20 19
8 Полісся 19 15
9 Колос 19 15
10 Горизонт 19 10
11 Енергія 19 7
 
Рівненський р-н.
Матчі
18 тур
20 жовтня
Оріон
1:2
Славія
РОКО
2:3
Горинь
ЛМЗ-Квасилів
1:1
Продторг
Інтеркарс
6:0
Обарів
БМ Маяк
3:5
ХФК Надія
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 БМ Маяк 18 46
2 Славія 18 43
3 ЛМЗ-Квасилів 18 34
4 Інтеркарс 18 33
5 Оріон 18 26
6 РОКО 18 19
7 ХФК Надія 18 18
8 Горинь 18 18
9 Продторг 18 12
10 ФК Обарів 18 6
 
Юнаки
Матчі
3 тур
26 травня
ФК ЛМЗ-юніор
-:-
ХФК Надія-2
Комета
0:0
ФК Городок-юніор
ФК Забороль-юніор
4:2 БМ-юніор
Славія-2
6:1
ФК Обарів-юніор
Оріон-2
4:1
Горинь-2
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 Оріон-2 3 9
2 ФК ЛМЗ-юніор 2 6
3 Славія-2 2 6
4 Комета 2 4
5 ХФК Надія-2 1 3
6 ФК Забороль-юніор 2 3
7 ФК Городок-юніор 2 1
8 БМ-юніор 2 0
9 ФК Обарів-юніор 3 0
10 Горинь-2 3 0
 
Кубок району
Кубок району.
8 вересня
смт. Оржів, 14:00
ФІНАЛ

6:1

Славія 6:1 ЛМЗ-Квасилів
 
Реклама
Топ-новини
[13.03.2012][Перша ліга]
Календар першого кола Чемпіонату Рівненської області. Перша ліга. 2012 рік. (21)
[08.08.2011][Перша ліга]
ФК "Славія" готується та грає товариські матчі (14)
[22.11.2013][Футзал]
Відкритий чемпіонат міста Рівного з футзалу 2013-2014. Перша ліга. (19)
[24.04.2012][Друга ліга]
Календар першого кола Першості Рівненської області. Друга ліга. 2012 рік. (24)
[23.08.2012][Перша ліга]
Календар другого кола Чемпіонату Рівненської області. Перша ліга. 2012 рік. (11)
Увійти на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
www.FCSLAVIA.AT.UA | Усі права захищено | 2011 ©
Використовуються технології uCoz