null

Найближчі ігри
Зимовий Чемпіонат Рівненського району
Чвертьфінал
м. Рівне, ст. Хімік


-:-

Обарів -:- Славія
 
Зимовий чемпіонат
Чвертьфінал
Гоща-Садове -:- Інтеркарс
РОКО -:- Рівес
Продторг -:- БМ Маяк
Обарів -:- Славія
 
Футзал 35 +
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1
Рівнестандарт
4
12
2
Комфорт-Сервіс
2
6
3
Понеділок
3
4
4
Славія
3
3
5
Штанга
3
2
6
Yuterm 35+
2
1
7
Viking-РівнеАТО 35+
3
0
 
Реклама
Головна » 2014 » Грудень » 11 » Програти за 3,7 секунди ВІДЕО
01:27
Програти за 3,7 секунди ВІДЕО

Футбольний клуб "Славія" на стадії чвертьфіналу припинив боротьбу за Кубок міського голови Рівного з футзалу. У серії післяматчевих пенальті до півфіналу пробилися футболісти "Комфорт-Сервісу". 

"Славія" та "Комфорт-Сервіс" наразі лідирують у Чемпіонаті Рівного з футзалу, посідаючи відповідно першу та другу сходинку турнірної таблиці, тож, фактично на полі зустрілися два найсильніші учасники турніру. Суперники були гідні один одного, і в жодної з команд не було шапкозакидацького настрою.

Якби перемогу можна було б здобувати за відсотком володіння м'яча у матчі, то ця гра вже у першому таймі завершилась би непристойним рахунком на користь "Славії". Від початку гри футболісти "Славії" мали тотальну перевагу у цьому показнику, але ефективність була майже нульова. Все якось навколо та біля воріт, а щоб серйозно потурбувати воротаря Дениса Краснолюбу справа так і не доходила, то захисники не давали, то майстерності бракувало. Натомість, "Комфорт-Сервіс" усі свої небагаточисленні  "володіння м'ячем" намагалися завершувати ударом хоча б у бік воріт Юрія Колодюка. І якщо бути об'єктивним, в першій половині гри у "Славії" було більше нагод пропустити ніж забити, але нулі на табло впевнено трималися. В останні секунди тайму футболіст "Комфорт-Сервісу" вийшов віч-на-віч із Юрієм Колодюком, але замість того, щоб відкрити рахунок примудрився зіграти рукою - це помітили арбітри, і таке безглузде порушення правил стало шостим фолом для команди. Десятиметровий удар взявся виконувати Юрій Козлюк, але його потужний постріл прийняла на себе поперечина, тож на перерву команди пішли з нулями.

Судячи з усього у перерві футболістам "Славії" пояснили, що без ударів по воротам голу не заб'єш, і від стартового свистка гравці почали обстрілювати Дениса Краснолюбу, били з будь-яких позицій та відстані, і кіпер таки одного разу дав маху, не встигши зреагувати на потужний постріл Юрія Козлюка - 1:0. Здавалося, зараз почнеться справжній футзал, і досвідчена "Славія" впевнено доведе матч до перемоги. Але футболісти обох команд майже усі сімнадцять хвилин, що залишились, грали у якийсь дир-дир не надто балуючи вболівальників небезпечними моментами. Але рахунок 1:0 тримався. В останні хвилини "Комфорт-Сервіс" пішов у ва-банк, і їх кіпер Денис Краснолюба почав підключатися до атак, що двічі поспіль завершувалось втратою м'яча. Щоправда футболісти "Славії" цим ніяк не скористалися. Зараз можна багато казати про те, як правильно потрібно було зіграти, чи потримати м'яча, чи потягнути час, але як сталося так сталося, за 11 секунд до фінальної сирени той же Денис Краснолюба заробив штрафний метрів в 15 від воріт. Футболістам "Комфорт-Сервісу" цього часу вистачило, щоб за 3,7 секунди до фінального свистка Богдан Новак переможно підняв руки, святкуючи забитий гол 1:1. І півфіналіст мав визначитись у серії післяматчевих пенальті. А тут футбольна лотерея була на боці "Комфорт-Сервісу". "Славія" маючи в своєму розпорядженні більше одну з найдовших лав запасних сміливців, які б могли взяти відповідальність на пробиття пенальті виявилось не так багато. Поки усі "морозились" п'ятий удар довелося виконувати Сергію Щубаку. Для досвідченого футболіста такі стандарти останнім часом далеко не "коньок", але альтернативи не було. Цей удар став вирішальним у матчі, і "Комфорт-Сервіс" фактично за 4 секунди з аутсайдера матчу став півфіналістом турніру.

А тепер повернемось до стандартів. Так от, згідно правил футзалу, при пробитті таких стандартів як десятиметровий, воротар команди до удару не має наближатися до м'яча ближче ніж на 5 метрів. На новому паркеті у нашому залі навіть спеціальна відмітка є. А тепер глянемо стоп-кадр під час пробиття десятиметрового Юрієм Козлюком:

Звісно, відразу можна почути, що всі так роблять, і судді на це майже ніколи не звертають уваги (і як яскравий цьому доказ наша попередня новина про матч "Титан-Зоря" - МФК "Кардинал-Рівне"), але, у нас є серія післяматчевих пенальті, де можна перевірити, як ведуть себе голкіпери. Нагадаю, що згідно правил, під час пробиття шестиметрового пенальті воротар: "до удару повинен залишатися на лінії воріт між стійками, обличчям до виконуючого удар суперника". Ось стоп-кадри моменту удару усіх пробитих в матчі пенальті. Зверніть увагу та порівняйте, позиції у воротах Юрія Колодюка та Дениса Краснолюби, і робіть висновки. Разом з тим, на відео чітко видно, що кожен удар воротар "Славії" намагався парирувати чітко діючи в рамці воріт, натомість як його візаві постійно "вивалювався" вперед, що є порушенням правил, і у випадку незабитого пенальті, удар має перебиватися. Тож дивимось фото, ну і відео також:

Як на мене, воротар "Комфорт-Сервісу" в ЖОДНОМУ ударі не знаходився на лінії воріт, звісно, якщо порівнювати це з діями Юрія Колодюка. В тому числі і під час фатального для "Славії" удару. Ба, більше того, тепер ми можемо сміливо перейти до перегляду відео, і приблизно на 8:14 секунді побачити дуже цікаву річ. Якщо я правильно розумію, то арбітр Андрій Ганіченко стоїть на лінії воріт, і саме він відповідальний за такі нюанси, як "чи пересік м'яч лінію воріт", і чи не порушує правила воротар. Так от, якщо бути уважним, то можна побачити, що після пробиття пенальті Сергієм Щубаком, Андрій Ганіченко дає свисток (хоча за попередні десять ударів цього жодного разу не робив, і не мав робити в принципі), але тут... і цей свисток аж ніяк не символізує перемогу "Комфорт-Сервісу", бо це обов'язок головного арбітра матчу Олександра Ганіченка. За жестами другого арбітра (Андрія Ганіченка) чітко видно, що він вказує на порушення правил з боку Дениса Краснолюби, що той вийшов за лінію воріт до удару (на фото чітко видно це по правій нозі, яка ще й була у повітрі), а це означає, що Сергій Щубак має повторити удар, але... чомусь "суворий погляд старшого брата" призвів до того, що рішення, яке могло б стати ключовим у матчі якось "зам'ялося", а чому???? - наразі - це вже риторичне запитаня...

Тим не менше, вітаємо команду "Комфорт-Сервіс" з виходом до півфіналу Кубку міського голови Рівного з футзалу. Огляд іншого матчу ігрового дня між "Горизонтом" та "Північ-Центром" буде найближчим часом...

ВІДЕООГЛЯД:

ВІДЕО УСЬОГО МАТЧУ:

 

Категорія: Футзал | Переглядів: 818 | Додав: almoraz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 5
4 tornado  
Ну так з ваших подачок судді вже деградували, за що боролись на те і напоролись …

5 almoraz  
0
Вам видніше smile

2 tornado  
Я так розумію ти хочеш сказати що воротарі славії при пробиті пенальті, поводять себе в рамках правил?

3 almoraz  
0
ну, якщо судити конкретно по цьому матчу, тоді ТАК!

1 Neht  
Огляд матчу - СУПЕР!
Хоч гру дивився вживу, але всього не побачив що побачив в огляді.
ДЯКУЄМ.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
ФК "Славія" у FB

Ветерани
Матчі
21 тур
2 листопада
Маяк 1:0 Славія
Полісся +/- Експрес
Ізотоп 1:2 Колос
Ф-2 3:1 Горизонт
Енергія 1:3 Автоплюс
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 Славія 19 54
2 Автоплюс 19 46
3 Понеділок 18 40
4 Маяк 18 37
5 Ф-2 18 27
6 Ізотоп 17 25
7 Експрес 20 19
8 Полісся 19 15
9 Колос 19 15
10 Горизонт 19 10
11 Енергія 19 7
 
Рівненський р-н.
Матчі
18 тур
20 жовтня
Оріон
1:2
Славія
РОКО
2:3
Горинь
ЛМЗ-Квасилів
1:1
Продторг
Інтеркарс
6:0
Обарів
БМ Маяк
3:5
ХФК Надія
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 БМ Маяк 18 46
2 Славія 18 43
3 ЛМЗ-Квасилів 18 34
4 Інтеркарс 18 33
5 Оріон 18 26
6 РОКО 18 19
7 ХФК Надія 18 18
8 Горинь 18 18
9 Продторг 18 12
10 ФК Обарів 18 6
 
Юнаки
Матчі
3 тур
26 травня
ФК ЛМЗ-юніор
-:-
ХФК Надія-2
Комета
0:0
ФК Городок-юніор
ФК Забороль-юніор
4:2 БМ-юніор
Славія-2
6:1
ФК Обарів-юніор
Оріон-2
4:1
Горинь-2
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 Оріон-2 3 9
2 ФК ЛМЗ-юніор 2 6
3 Славія-2 2 6
4 Комета 2 4
5 ХФК Надія-2 1 3
6 ФК Забороль-юніор 2 3
7 ФК Городок-юніор 2 1
8 БМ-юніор 2 0
9 ФК Обарів-юніор 3 0
10 Горинь-2 3 0
 
Кубок району
Кубок району.
8 вересня
смт. Оржів, 14:00
ФІНАЛ

6:1

Славія 6:1 ЛМЗ-Квасилів
 
Реклама
Топ-новини
[13.03.2012][Перша ліга]
Календар першого кола Чемпіонату Рівненської області. Перша ліга. 2012 рік. (21)
[08.08.2011][Перша ліга]
ФК "Славія" готується та грає товариські матчі (14)
[22.11.2013][Футзал]
Відкритий чемпіонат міста Рівного з футзалу 2013-2014. Перша ліга. (19)
[24.04.2012][Друга ліга]
Календар першого кола Першості Рівненської області. Друга ліга. 2012 рік. (24)
[23.08.2012][Перша ліга]
Календар другого кола Чемпіонату Рівненської області. Перша ліга. 2012 рік. (11)
Увійти на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
www.FCSLAVIA.AT.UA | Усі права захищено | 2011 ©
Використовуються технології uCoz