null

Найближчі ігри
Зимовий Чемпіонат Рівненського району
Чвертьфінал
м. Рівне, ст. Хімік


-:-

Обарів -:- Славія
 
Зимовий чемпіонат
Чвертьфінал
Гоща-Садове -:- Інтеркарс
РОКО -:- Рівес
Продторг -:- БМ Маяк
Обарів -:- Славія
 
Футзал 35 +
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1
Рівнестандарт
4
12
2
Комфорт-Сервіс
2
6
3
Понеділок
3
4
4
Славія
3
3
5
Штанга
3
2
6
Yuterm 35+
2
1
7
Viking-РівнеАТО 35+
3
0
 
Реклама
Головна » 2014 » Лютий » 7 » Підсумки і перспективи футболу на Рівненщині
19:22
Підсумки і перспективи футболу на Рівненщині

 Рівненська обласна федерація футболу провела традиційне розширене засідання виконкому за участю представників клубів та команд, а також начальників міських та районних відділів фізичної культури та спорту, на якому було підбито підсумки  роботи РОФФ за 2013-й рік, заслухано звіти голів комітетів федерації та відбулася церемонія нагородження кращих клубів і команд області, їхніх керівників, тренерів, гравців. Кореспондент "Вісті Рівненщини" Юрій Береза попросив голову РОФФ першого заступника голови обласної ради Михайла Кривка поділитися своїми думками щодо  футбольних здобутків у нашому краї, проблем та перспектив.


- Михайле Петровичу, після обрання Вас на ХІ звітно-виборній конференції керівником обласної федерації футболу Ви визначили пріоритети розвитку популярної гри: розробка програми розвитку футболу на Рівненщині, побудова футбольної піраміди, вершиною якої є команда майстрів, а основою – масовий та дитячо-юнацький футбол. Ви також зазначили тоді, що потрібно нарешті вирішити питання реконструкції стадіону «Авангард» у Рівному та створити й забезпечити функціонування стадіонів для проведення ігор чемпіонату області у всіх районах та містах регіону. Ці пріоритети не змінилися з того часу?


- Не змінилися. Вони лише посилилися. Я твердо переконаний, що без прив’язки до конкретної особистості поставити на ноги наше футбольне господарство, що знаходиться у вкрай занедбаному стані, неможливо.  Все, що у нас є, трималося досі на ентузіазмі людей, які люблять цю справу. Відтак, отримавши довіру очолювати федерацію області, з перших днів і до сьогодні прагну робити все, щоб змінити ситуацію на краще як футбольний функціонер, і як керівник представницького органу влади. Ми з однодумцями хочемо, щоб спорт №1, яким є футбол, справді відігравав ту виховну роль у нашому суспільстві, яку справді можна очікувати від найпопулярнішого виду спорту. І, найперше, треба перетворити саму федерацію на організацію,  з якою всі рахуються, в тому числі органи влади, органи місцевого самоврядування. Ми не заради якихось там своїх амбіцій взяли на себе певні функції, заключивши угоди з управлінням освіти і  управлінням молоді і спорту облдержадміністрації щодо здійснення державних функцій у цьому напрямі. Тому використаю весь свій вплив як перший заступник голови обласної ради.


Щодо побудови футбольної піраміди, то цю справу ми розпочали зі зборів президентів і тренерів першої та другої ліг обласного чемпіонату, обговорення їхніх проблем, положення про змагання, особистих переговорів з головами районних рад і райдержадміністрацій щодо державної фінансової підтримки команд, які відстоюють честь районів у першості області. Зокрема йшлося про наперед передбачувану  в бюджеті року  (в рамках заходів із фізичної культури і спорту) суму в 100 тисяч гривень.


Що ж до професійної команди майстрів, то на Рівненщині  вона з’явиться  вже восени.  Створити нову команду плануємо на базі чемпіона області з футболу оржівського «ОДЕКа».


Але для того, щоб ця команда змогла закріпитися у професійному футболі, потрібна  відповідна база. Саме її створення стане одним із ключових питань, які вирішуватимемо всією громадою. Наразі оржівцям треба пройти відповідне ліцензування. Серед умов, що ставить Професійна футбольна ліга перед оржівським клубом, - це створення на стадіоні глядацьких трибун як мінімум на одну тисячу місць із пластиковими сидіннями, обладнання кімнат для медперсоналу, арбітрів і здачі допінг-проб. Крім цього, «ОДЕК» повинен буде надати і певні фінансові гарантії. Представники футбольного клубу наразі запевняють, що всі зобов`язання готові виконати. Щоправда, для цього потрібні вагомі фінансові вливання, яких поки немає.  Процес, визнаю, непростий. Але ми переконані, що у сезоні 2014-2015 "ОДЕК" буде у Професійній футбольній лізі.


- Михайле Петровичу, відомо,  що без розвитку масового та дитячо-юнацького футболу не може існувати професійний…


- За статистикою, у Рівненській області є понад 6,5 тисячі дітей, які безпосередньо займаються футболом. А де ж вони? Якщо їх так багато, то чому в нашому обласному ліцеї на відділенні футболу лише 30 відсотків дітей навчається з Рівненщини, а 70 - з інших областей? Невже не можемо знаходити своїх талантів і навчати їх у своїх спортивних закладах? Щось не так. Мабуть, перегляду потребує насамперед робота з підготовки дитячих тренерів. Тож разом з ФФУ маємо програму і працюємо по ній. Із районів надходять пропозиції щодо кандидатур на тренерські посади. Вони пройдуть навчання й отримають відповідний диплом.  Праця їхня  має обов’язково винагороджуватися, їм повинні бути створені відповідні умови. Сьогодні немає достатньої кількості майданчиків, залів. Але хіба ж це така вже велика проблема - мати звичайне грунтове футбольне поле, засіяне травою?


- На розширеному засіданні федерації йшлося й про створення футбольних академій...


- У нас є задумка - все привести до такої системи, щоб створити футбольну академію з центром – обласним ліцеєм, де буде забезпечення, проходитимуть семінари, ну і, звісно, здійснюватимуться і контрольні функції. Хочемо стежити - яким змістом наповнені тренування наших діток, в яких умовах вони проходять. Тобто, привести все до спільного знаменника.  Я впевнений, що й у районах з’являться  свої футбольні академії.
Потрібно розробити систему відбору та навчання дітей. Щоб не привозити їх звідкись, а виховувати своїх. Окрім  цього  плануємо  розробляти систему винагород за пошук талантів. Я думаю, що це стимулюватиме не тільки тренерів у пошуку та вихованні футболістів, а  й самих гравців. Все це працюватиме на нашу головну команду. Але, щоб привести це все до ладу, потрібен не один рік. А є ще жіночий футбол, футзал...


- А що зі стадіоном «Авангард»?


- Ми з головою Рівненської обласної державної адміністрації Василем Берташем домовились: я відповідаю за розвиток футболу, він – за будівництво нової спортивної споруди, приблизна вартість якої – 200 мільйонів гривень. Вже відбулася презентація проекту спортивної споруди на 10,5 тисячі глядачів, де можна буде займатися багатьма видами спорту. Такій новинці позаздрять і європейці. Головне – знайти інвесторів. Але я знаю, що Василь Михайлович слів на вітер не кидає.


- Рівень суддівства федерацію області влаштовує?


- Це досить актуальне питання на всіх рівнях.  Судді мають чесно судити. Ми заслухали голову суддівського комітету Миколу Васюту. На виконкомі я особливо наголошував: якщо будуть побори, то ми з цього приводу займемо дуже рішучу позицію - безжалісно будемо відсторонювати тих, хто це робить. Я також звернувся і до президентів та керівників команд, аби вони не створювали цього «болота». Чесна боротьба і майстерність - ось визначальні фактори перемог.


Власне, поставленні на сезон завдання  обласна федерація футболу виконала. За минулий рік у різного роду змаганнях під її егідою взяло участь 89 команд та понад 6 тисяч спортсменів. Крім того, футбольна аматорська команда – оржівський «ОДЕК» - вперше стала чемпіоном України, відтак  отримала шанс і вже подала заявку на проходження ліцензування для вступу до Професійної футбольної ліги.


- Які ж Ваші побажання любителям футболу на 2014-й?


- Бажаю колегам, футболістам, тренерам, функціонерам і вболівальникам  краю тільки удач.

Спілкувався Юрій Береза

Категорія: Різне | Переглядів: 564 | Додав: almoraz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
ФК "Славія" у FB

Ветерани
Матчі
21 тур
2 листопада
Маяк 1:0 Славія
Полісся +/- Експрес
Ізотоп 1:2 Колос
Ф-2 3:1 Горизонт
Енергія 1:3 Автоплюс
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 Славія 19 54
2 Автоплюс 19 46
3 Понеділок 18 40
4 Маяк 18 37
5 Ф-2 18 27
6 Ізотоп 17 25
7 Експрес 20 19
8 Полісся 19 15
9 Колос 19 15
10 Горизонт 19 10
11 Енергія 19 7
 
Рівненський р-н.
Матчі
18 тур
20 жовтня
Оріон
1:2
Славія
РОКО
2:3
Горинь
ЛМЗ-Квасилів
1:1
Продторг
Інтеркарс
6:0
Обарів
БМ Маяк
3:5
ХФК Надія
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 БМ Маяк 18 46
2 Славія 18 43
3 ЛМЗ-Квасилів 18 34
4 Інтеркарс 18 33
5 Оріон 18 26
6 РОКО 18 19
7 ХФК Надія 18 18
8 Горинь 18 18
9 Продторг 18 12
10 ФК Обарів 18 6
 
Юнаки
Матчі
3 тур
26 травня
ФК ЛМЗ-юніор
-:-
ХФК Надія-2
Комета
0:0
ФК Городок-юніор
ФК Забороль-юніор
4:2 БМ-юніор
Славія-2
6:1
ФК Обарів-юніор
Оріон-2
4:1
Горинь-2
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 Оріон-2 3 9
2 ФК ЛМЗ-юніор 2 6
3 Славія-2 2 6
4 Комета 2 4
5 ХФК Надія-2 1 3
6 ФК Забороль-юніор 2 3
7 ФК Городок-юніор 2 1
8 БМ-юніор 2 0
9 ФК Обарів-юніор 3 0
10 Горинь-2 3 0
 
Кубок району
Кубок району.
8 вересня
смт. Оржів, 14:00
ФІНАЛ

6:1

Славія 6:1 ЛМЗ-Квасилів
 
Реклама
Топ-новини
[13.03.2012][Перша ліга]
Календар першого кола Чемпіонату Рівненської області. Перша ліга. 2012 рік. (21)
[08.08.2011][Перша ліга]
ФК "Славія" готується та грає товариські матчі (14)
[22.11.2013][Футзал]
Відкритий чемпіонат міста Рівного з футзалу 2013-2014. Перша ліга. (19)
[24.04.2012][Друга ліга]
Календар першого кола Першості Рівненської області. Друга ліга. 2012 рік. (24)
[23.08.2012][Перша ліга]
Календар другого кола Чемпіонату Рівненської області. Перша ліга. 2012 рік. (11)
Увійти на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
www.FCSLAVIA.AT.UA | Усі права захищено | 2011 ©
Використовуються технології uCoz