null

Найближчі ігри
Зимовий Чемпіонат Рівненського району
Чвертьфінал
м. Рівне, ст. Хімік


-:-

Обарів -:- Славія
 
Зимовий чемпіонат
Чвертьфінал
Гоща-Садове -:- Інтеркарс
РОКО -:- Рівес
Продторг -:- БМ Маяк
Обарів -:- Славія
 
Футзал 35 +
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1
Рівнестандарт
4
12
2
Комфорт-Сервіс
2
6
3
Понеділок
3
4
4
Славія
3
3
5
Штанга
3
2
6
Yuterm 35+
2
1
7
Viking-РівнеАТО 35+
3
0
 
Реклама
Головна » 2013 » Квітень » 10 » Михайло Кривко: «Не дивлячись на мою зайнятість готовий займатися всіма футбольними питаннями»
09:57
Михайло Кривко: «Не дивлячись на мою зайнятість готовий займатися всіма футбольними питаннями»

На ХІ звітно-виборній конференції Рівненської обласної федерації футболу, першого заступника голови обласної ради Михайла Кривка обрали головою Рівненської обласної федерації футболу.  Михайло Кривко одразу визначив пріоритети розвитку футболу в області. Зокрема це розробка Програми розвитку футболу на Ріненщині, побудова футбольної піраміди, вершиною якої є команда майстрів, а основою – масовий та дитячо-юнацький футбол. Він також зазначив, що потрібно нарешті вирішити питання реконструкції стадіону «Авангард» у Рівному та створити  і забезпечити функціонування стадіонів для проведення ігор чемпіонату області у всіх районах та містах регіону. З часу обрання Михайла Петровича минуло вже трохи більше трьох місяців, тому наш кореспондент поцікавився в голови РОФФ, як просуваються справи, якраз із пріоритетних питань розвитку футболу на Рівненщині.

 

Проблеми в роботі голови РОФФ

- Я висунув свою кандидатуру на посаду голови Рівненської обласної федерації футболу не заради «портфеля», адже твердо переконаний, що футбольне господарство нашої області знаходиться у вкрай занедбаному стані. І хто б не був головою, йому було б не просто зробити кроки, які б дали позитивні результати.

У чому ж проблема? Владу має той, хто виділяє кошти і хто призначає на роботу людей, якщо сказати по простому. Ну ось скажіть, як голові федерації футболу області, без прив’язки до конкретної особистості, впливати на ситуацію, на ту, в якій ми сьогодні знаходимося? Стадіону в обласному центрі немає, команди майстрів немає.

Якщо відверто, то все, що в нас є – тримається на ентузіазмі людей, які люблять цю справу.

Ми ж хочемо сьогодні, щоб спорт №1, яким є футбол, справді відігравав ту виховну роль у нашому суспільстві, яку справді можна очікувати від спорту під №1, тобто футболу. З чим ми стикнулися?

Перш за все, хочеться, щоб федерація футболу була тією організацією з якою всі рахуються. І звісно, у першу чергу органи влади, органи місцевого самоврядування. Ми не заради якихось там своїх амбіцій взяли на себе певні функції, заключивши угоди з обласним управлінням освіти і з обласним управлінням молоді і спорту по здійсненню державних функцій по цьому напрямку. Тому розраховуємо, що з нами все-таки будуть рахуватися. І ось тут я вже використаю весь свій вплив, як перший заступник голови обласної ради.

Чемпіонат області

Яким є наше бачення. Ми хочемо щоб життя вирувало, хочемо чути людей, які живуть футболом. Ми збирали президентів і тренерів першої та другої ліг обласного чемпіонату, вислухали їхні проблеми. За підсумками розмови ми обговорили положення про змагання в нинішньому році. З врахуванням їхніх думок - це положення було затверджене. Відповідно до нього ми і будемо проводити цьогорічні змагання.

Якщо говорити про заявочний внесок, то були пропозиції по його збільшенню, в зв’язку складним становищем в обласній федерації футболу. Проте я виступив категорично проти цього. Я переговорив з головами районних рад і райдержадміністрацій, щоб вони в бюджеті нинішнього року в кожному районі в заходах по фізичній культурі і спорту передбачили суму в 100 тисяч гривень на підтримку команди, яка гратиме в чемпіонаті, або першості області. Коли я кажу про 100 тисяч, то я маю на увазі, що ми не порушуватимемо закону. Ми хочемо, щоб була державна фінансова підтримка команд, які відстоюють честь районів на першість області. Я думаю, що якби тяжко не було, я не почув ні від кого з районних керівників, що він проти. Хоча вони всі кажуть про сьогоднішні проблеми з бюджетом. Але ми думаємо, що змагання проходили і будуть проходити. Хтось знявся, на їхню зміну прийдуть інші. Сьогодні є багато бажаючих. Тому будемо допомагати командам, щоб вони грали.

Яким має бути суддівство?

Хочемо також, щоб судді чесно судили. Адже ви знаєте, що були нарікання. У нас на виконкомі РОФФ відбулася розмова під час, якої ми заслухали голову суддівського комітету Миколу Васюту. На виконкомі мною особливо було наголошено, що якщо будуть побори, то ми з цього приводу, займемо дуже рішучу позицію - безжалісно будемо відсторонювати тих, хто це робить. А це легко встановлюється. І голові суддівського комітету було сказано, що, якщо ми знайдемо три таких випадки, то його поміняємо. Адже він за це взявся, і тому повинен за це відповідати. Голові обласної федерації грошей не платять, йому вони не потрібні. Я працюю заради футболу. А тим кому потрібно і скільки, то ми це обговорили. Той хто погодився судити знає на яких умовах. І тому не треба займатися зайвими поборами. Окрім того, я звернувся і до президентів та керівників команд, щоб не створювали цього «болота». Чесна боротьба і майстерність - ось визначальні фактори перемоги, а не всілякі нечесні методи, на яких, між іншим, далеко не заїдеш.

Про команду майстрів

А тепер поговоримо про команду майстрів. Ми вже на осінь можемо її створити. Є доручення тренеру Миколі Андрійовичу Філіну, який у нас очолює комітет дитячого футболу, працює в обласній державній установі - Костопільському обласному ліцеї інтернаті спортивного профілю, має ліцензію тренера. Йому було поставлено завдання відібрати футболістів для команди майстрів. Він цих людей відібрав, знає їх особисто, адже переважна більшість із них пройшли через КОЛІСП. Таких футболістів, які зараз грають в різних командах, ми відібрали 60 чоловік. Для них улітку плануємо провести тренувальний збір і, розбивши на команди, проведемо змагання. А вже після цього відберемо необхідних нам 25 чоловік. Плануємо відкрити відділення футболу в школі вищої спортивної майстерності і тоді туди зарахувати цих 25 чоловік. Вони там отримуватимуть відповідне фінансування і будуть тренуватися. Ми готові запропонувати цих хлопців, як команду для другої ліги чемпіонату України. Правда поки що не вирішено питання під якими кольорами вони гратимуть.

Федерація футболу України готує нове положення для команд другої ліги, а ми якраз і будемо починати з другої ліги. У мене є домовленість з головою федерації футболу України, що я приїжджаю і ми узгоджуємо всі позиції, щоб не просто так приїхати, а бути підготовленим.

Де базуватиметься команда?

Я задаю питання команді бути? Але де вона буде грати? На стадіоні «Авангард»? На це ФФУ дозволу не дасть. Ви погоджуєтесь, що не дасть дозволу? І що ж далі? Десь треба грати? Є варіант, по швидкому привести до ладу стадіон «Хімік», просити власників зробити там роздягальні, душові. Просити у них в оренду цей стадіон і грати поки що там, а тим часом доводити до ладу стадіон «Авангард». Свої умови також пропонують сарненчани. Вони кажуть, давайте почнемо грати у другій лізі на базі Сарн. Можливо ми пристанемо і до цього варіанту. Правда на рівні області в цілому з керівництвом ми його ще не обговорювали. Тому щоб прийняти рішення і сказати, щось треба сарненчанам допомогти. Відрядимо комісію, вона скаже – можна чи не можна приймати матчі другої ліги на тому стадіоні. Є ще стадіони - у Млинові, у Березно. Треба просто їх оглянути. Тобто ми можемо проводити домашні матчі там де це буде дозволено. А якщо дозволять нам грати на стадіоні «Авангард», то з осені будемо грати поки що тут. Почнеться ремонт, перемістимось в інше місце. Проте про створення команди я вам дам точну відповідь у першій декаді квітня, коли я побуваю в ФФУ і все там достеменно дізнаюсь.

Про стадіон «Авангард»

Тепер кілька слів про ремонт стадіону «Авангард». Під час домовленості між мною і головою Рівненської обласної державної адміністрації Василем Берташем, Василь Михайлович сказав, що призначить себе особисто відповідальним за стадіон. Він розуміє, що там, без його безпосередньої участі, буде тяжко. Тому ми вдячні йому, що він у такому складному завданні сміливо взяв на себе відповідальність. Стадіон «Авангард» є спільна власність – обласна і міська. Відповідним чином це все входить у плани і області, і міста. Міський голова з головою РОДА персонально будуть займатися стадіоном «Авангард». Окрім них потягнути цю ділянку роботи не під силу нікому. Я вам скажу відверто, що при розмові з міським головою, коли ми обговорювали підтримку футболу безпосередньо в місті. Володимир Хомко своїм підлеглим казав, що ви ж не забудьте, що є кошти, які ми скеруємо на проектувальні роботи по стадіону «Авангард». Тобто все є в планах і сподіваюсь, що все буде виконано.

Проблеми дитячого футболу

Але щоб все працювало ефективно, на моє тверде переконання, треба все систематизувати. Розпочинати потрібно з дитячого футболу. Ну скажіть, ми що будемо купувати з інших областей собі футболістів? Тоді, який сенс? Краще знайти багату людину, яка купить собі футболістів і буде займатись футболом. Ми ж говоримо про інше. У нас інша мета. А який сьогодні у нас стан справ у дитячому футболі? Виявляється, що за статистикою в Рівненській області більше 6,5 тисяч дітей безпосередньо займається футболом. А де ж вони? Якщо їх так багато, то чому в нашому обласному ліцеї на відділенні футболу лише 30 відсотків дітей навчається з Рівненщини, а 70 з інших областей. Ми, що з трьох десятків спортивних шкіл, які мають відділення футболу, чи скільки їх у нас там в області є, не можемо 20 дітей щорічно відібрати. Значить, щось не так? Бо і є не так! Коли починаємо аналізувати тренерський склад, виявляється, що одного бажання бути дитячим тренером замало. Треба ще й любити дітей, і мати відповідну підготовку. А де ліцензії в наших дитячих тренерів.

Так ось, сьогодні ми разом з ФФУ маємо програму і ведемо підготовчі роботи. Необхідні документи вже відправили в райони. І по кандидатурах дитячих тренерів спортивних шкіл нам вже приходять від районів пропозиції. Ці дитячі тренери приїдуть на навчання, і ми спільно з ФФУ його проведемо. Вони отримають відповідний диплом категорії «С», а без нього отримати інші категорії в Україні буде не можливо. Про це застерігає федерація футболу України. І про це ми повідомили в своїх листах керівників районів.

Я думаю, що наше бажання навести порядок багато кому не сподобається. І будуть критикувати мене і ФФУ та ще когось. Але ми все одно будемо стояти на своєму. Але ті тренери, які працюватимуть - повинні мати відповідну винагороду, їм повинні бути створені відповідні умови. Сьогодні не має достатньої кількості майданчиків, залів. Але хіба ж це така вже велика проблема - мати звичайне ґрунтове футбольне поле засіяне травою. Тому ми хочемо, щоб райони йшли тим шляхом, що якщо в селі є людина, яка може вести секцію футболу, то чому б там не зробити філію, і дати цій людині можливість працювати з сільськими дітками.

У нас є задумка, все привести до такої системи, щоб створити футбольну академію з центром – обласним ліцеєм, де буде забезпечення, де будуть проходити семінари, ну і звісно здійснюватимуться також і контрольні функції. Хочемо дивитися, яким змістом наповнені тренування наших діток, на яких умовах вони проходять, правильно чи неправильно. Тобто привести все до спільного знаменника. Якщо хочемо, щоб все це працювало на нашу головну команду. Ми зробимо команду другої ліги, яка як і деякі голландські клуби, працюватиме на те, що просуватиме своїх вихованців у відомі клуби. Чого нам не піти цим шляхом. І стадіон буде, і наші вболівальники ходитимуть, щоб подивитися на своїх місцевих футболістів. Але щоб привести це все до ладу - потрібно не один рік. А є ще жіночий футбол, футзал. І ми хочемо все це бачити. І хочемо і цим напрямкам допомагати.

Коротко про студентський футбол

Також в наших планах ще й підняття на належний рівень студентського футболу. Ми вели переговори і міркували, як допомогти студентам, щоб вони могли представляти нашу область на спартакіаді. Виходить так, що управління фізичної культури і спорту фінансувати не може, управління освіти – фінансувати не може, а в університету на це немає грошей, але якщо і є, то це стільки, що їм вистачає лише на першість області. Як наприклад тому ж «Воднику». Але ми думаємо, що може ми все-таки знайдемо, як їм допомогти. Вони прораховували бюджет, і я твердо переконаний, що треба це зробити. Для прикладу, є жіноча команда «Родина». Ми попередньо переговорили з керівництвом Рівненського гуманітарного університету, який попередньо готовий мати жіночу команду. Тобто дати можливість футболісткам навчатися у ВУЗі.

Зміни в структурі РОФФ

Федерація футболу області – це громадська організація. І сьогодні я як її голова, чи наш виконавчий директор. Ми трошки перебудували саму структуру РОФФ, і тепер в обласній федерації є виконавчий директор, який керує всіма процесами – це Коломис. У нього є ще помічники, є другий заступник – Кучер. Так трапилося, що ми хотіли бачити в нашій роботі Володимира Поліщука з його досвідом, але він, в силу якихось своїх міркувань, із штатної посади пішов. Я це не хочу обговорювати. Він пішов не того, що я не хотів його. Він сам це побажав. Так, він залишився першим заступником, але лише на громадських засадах. Скажемо так, що в силу певних обставин Володимир Петрович нам сьогодні не допомагає. Пішла з обласної федерації і бухгалтер. Але ви зрозумійте, що в нас трошки змінилися вимоги. І якщо бухгалтер дивилася, що у виконавчого директора, трошки більше заробітна плата, як у неї. То я їй відверто сказав - вибачте, але на цьому етапі ми не можемо запропонувати вам більше, і не можемо вас затримувати. Я знаю, що була в РОФФ ситуація, коли головний бухгалтер взагалі не розмовляла з головою федерації. Вони з Володимиром Петровичем сиділи в різних кабінетах, робили одну роботу, але не розмовляли. Тому я не хочу такої ситуації і не здорової атмосфери. Я хочу щоб в РОФФ були фанати, які один одного підтримують, допомагають. У тому числі я демонструю, що як для моїх колег, так і для всіх інших - я доступний. Не дивлячись на мою зайнятість готовий займатися всіма цими питаннями.

Юрій Рачковський газета "Рівненська правда"

 

Категорія: Різне | Переглядів: 860 | Додав: almoraz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
ФК "Славія" у FB

Ветерани
Матчі
21 тур
2 листопада
Маяк 1:0 Славія
Полісся +/- Експрес
Ізотоп 1:2 Колос
Ф-2 3:1 Горизонт
Енергія 1:3 Автоплюс
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 Славія 19 54
2 Автоплюс 19 46
3 Понеділок 18 40
4 Маяк 18 37
5 Ф-2 18 27
6 Ізотоп 17 25
7 Експрес 20 19
8 Полісся 19 15
9 Колос 19 15
10 Горизонт 19 10
11 Енергія 19 7
 
Рівненський р-н.
Матчі
18 тур
20 жовтня
Оріон
1:2
Славія
РОКО
2:3
Горинь
ЛМЗ-Квасилів
1:1
Продторг
Інтеркарс
6:0
Обарів
БМ Маяк
3:5
ХФК Надія
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 БМ Маяк 18 46
2 Славія 18 43
3 ЛМЗ-Квасилів 18 34
4 Інтеркарс 18 33
5 Оріон 18 26
6 РОКО 18 19
7 ХФК Надія 18 18
8 Горинь 18 18
9 Продторг 18 12
10 ФК Обарів 18 6
 
Юнаки
Матчі
3 тур
26 травня
ФК ЛМЗ-юніор
-:-
ХФК Надія-2
Комета
0:0
ФК Городок-юніор
ФК Забороль-юніор
4:2 БМ-юніор
Славія-2
6:1
ФК Обарів-юніор
Оріон-2
4:1
Горинь-2
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 Оріон-2 3 9
2 ФК ЛМЗ-юніор 2 6
3 Славія-2 2 6
4 Комета 2 4
5 ХФК Надія-2 1 3
6 ФК Забороль-юніор 2 3
7 ФК Городок-юніор 2 1
8 БМ-юніор 2 0
9 ФК Обарів-юніор 3 0
10 Горинь-2 3 0
 
Кубок району
Кубок району.
8 вересня
смт. Оржів, 14:00
ФІНАЛ

6:1

Славія 6:1 ЛМЗ-Квасилів
 
Реклама
Топ-новини
[13.03.2012][Перша ліга]
Календар першого кола Чемпіонату Рівненської області. Перша ліга. 2012 рік. (21)
[08.08.2011][Перша ліга]
ФК "Славія" готується та грає товариські матчі (14)
[22.11.2013][Футзал]
Відкритий чемпіонат міста Рівного з футзалу 2013-2014. Перша ліга. (19)
[24.04.2012][Друга ліга]
Календар першого кола Першості Рівненської області. Друга ліга. 2012 рік. (24)
[23.08.2012][Перша ліга]
Календар другого кола Чемпіонату Рівненської області. Перша ліга. 2012 рік. (11)
Увійти на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
www.FCSLAVIA.AT.UA | Усі права захищено | 2011 ©
Використовуються технології uCoz