null

Найближчі ігри
Зимовий Чемпіонат Рівненського району
Чвертьфінал
м. Рівне, ст. Хімік


-:-

Обарів -:- Славія
 
Зимовий чемпіонат
Чвертьфінал
Гоща-Садове -:- Інтеркарс
РОКО -:- Рівес
Продторг -:- БМ Маяк
Обарів -:- Славія
 
Футзал 35 +
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1
Рівнестандарт
4
12
2
Комфорт-Сервіс
2
6
3
Понеділок
3
4
4
Славія
3
3
5
Штанга
3
2
6
Yuterm 35+
2
1
7
Viking-РівнеАТО 35+
3
0
 
Реклама
Головна » 2015 » Травень » 1 » Футзальну команду Рівного ще можна врятувати
13:46
Футзальну команду Рівного ще можна врятувати

Керівництво рівненського футзального клубу звертається до усіх небайдужих допомогти зберегти команду. У зв'язку із припиненням фінансування від генерального спонсора представник "Екстра-ліги" на межі зникнення. Врятувати команду можуть лише спонсори та меценати. У клубі не відмовлятимуться від будь-якої допомоги, як матеріальної, так і моральної. Якщо Вам небайдужа доля рівненського футзалу, - відгукніться! Контактні телефони: 067-363-30-66 Михайло Кондратюк.

Незважаючи на те, що щороку на традиційній прес-конференції за підсумками виступів МФК "Кардинал-Рівне" у футзальному сезоні доводилось констатувати прикрі невдачі, цього разу приводу для тривоги було найбільше. Адже, тепер мова йшла не про результати виступу команди, а про можливість її подальшого існування.

Керівництво МФК "Кардинал-Рівне" щиро дякує усім засобам масової інформації, що вони відгукнулися на запрошення, завітали на зустріч та через свої телеканали, видання, радіостанції та інтернет-ресурси допомагають зберегти футзал вищого гатунку у Рівному.

Справді, у невеличкій гостьовій кімнаті Спорткомплексу ДЮСШ-4 цього разу не було де яблуку впасти. Таку кількість журналістів одночасно Спорткомплекс приймає вперше, що ще раз підкреслює значимість події та важливість збереження команди. Оператори з П'ЯТИ телеканалів повністю зайняли "оперативний периметр", їх доповнювали кореспонденти з понад десятка усіх провідних, як місцевих, так і всеукраїнських видань. 

Першим слово взяв Президент клубу Володимир Валявка. Він сказав, що хоче пояснити своє таке емоційне рішення: "Я дійсно втомився від періоду перебування у футзалі. Ніби все робиш для команди, але результатів немає. Я поставив умову – якщо не буде виконано завдання, то команди не буде. Основна причина – це не фінанси. Я дійсно емоційно виснажився і хочу відпочити."

Чи обмежується моральна втома лише відсутністю результату, президент не кокретизував, але протягом прес-конференції вилізли і інші чинники, але для цього потрібно зробити невеликий екскурс в історію.

МФК "Кардинал-Рівне" у нашому місті з'явився п'ять років тому. Тоді МФК "Рівне", що виступав у першій лізі Чемпіонату України, також залишився без генерального спонсора, і спільними зусиллями тоді вдалося не лише зберегти команду, але й п'ять років гідно представляти місто у найвищому футзальному дивізіоні України. До речі, юридично клуб так і до цього часу залишається Громадською організацією Міні-футбольний клуб "Рівне", а не комерційним проектом тої чи іншої людини, чи компанії з метою отримання прибутку. Не потрібно бути економістом, щоб зрозуміти, що при інвестуванні у бюджет клубу, навіть не два, а один мільйон гривень, отримати якийсь прибуток просто нереально, якщо ж говорити за рекламу компанії, то за мільйон гривень усі рекламні площі Рівного всі 12 місяців були б заповнені лише компанією "Кардинал". Тому Володимира Валявку можна назвати скоріше не генеральним спонсором, а генеральним, а точніше ЄДИНИМ меценатом рівненського футзального клубу. Тому МФК "Кардинал-Рівне" варто називати скоріше соціальним проектом Рівного...

Згадується і перша прес-конференція керівництва об'єднаної команди. Нажаль, відеозапису її відшукати поки не вдалося, але текстові тези збереглися на сайті газети "Провінційка", упевнений, що причин недовіряти їм немає, так само, як і недовіряти словам Володимира Валявки про те, які йому тоді дали гарантії та обіцянки, і за яких умов його вмовили передислокуватися у наше місто:

Президент клубу МФК “Кардинал-Рівне” Володимир Валявка:

— Команда “Кардинал” сформована давно. Останні три роки виступає у вищій лізі чемпіонату України. Проте у Львові, де до цього вона була прописана, є ще три команди вищої ліги. Відповідно на нас ходило не так багато глядачів, як того хотілося. В основному через це я прийняв рішення про переїзд до Рівного. Звичайно, довго обмірковував, чи робити цей крок. Проте в Рівному є свої плюси. Нам пообіцяли допомогу податкова інспекція, обласна та міська влади. Мова йде про фінансову підтримку. Крім того, в Рівному є хороший спортзал, який команда буде використовувати безкоштовно. І звичайно вболівальники, які палко підтримують свою команду. Ось кілька головних причин, через які “Кардинал” переїхав у Рівне. Переговори з Михайлом Кондратюком стосовно переїзду розпочалися ще минулого року. Початком співпраці можна вважати перехід трьох рівненських гравців до “Кардиналу” (Сондака, Басича та Жовтуна). Тоді я ще не був повністю готовий змінити місце розташування команди. Впродовж року все було обмірковано, прораховано, і зараз ми вже у Рівному. Офіційно команда носитиме назву — міні-футбольний клуб “Кардинал-Рівне” (місто Рівне).

Звісно, що улюбленою справою влади завжди було і залишається дати обіцянку, і потім дуже швидко про неї забути, і якщо в податковій вже змінилося три начальника, а в "області" ще більше, то містом "править" увесь цей час одна людина. На сьогоднішній день усе фінансування клубу лягло на плечі лише Володимира Валявки, коштів з бюджетів та обіцяної підтримки команда не бачила вже дуже давно. Більше того, останній рік клуб змушений навіть оплачувати оренду спортивного залу, в якому він грає, і який йому обіцяли надавати безкоштовно. А чи був Міський Голова Рівного Володимир Хомко хоч раз на грі клубу, згадати важко, але за словами Валявки, на запрошення мера на гру, той відповідав, що "зі свободівцями я на квадратному метрі не стану". 

Про яку витримку, терпіння, чи емоційну стійкість можна говорити, коли хтось намагається щось створити, а замість розуміння, замість того, щоб підставити плече, чи допомогти, починають вставляти палиці в колеса. Це, до речі, так по-українськи...

- Я так розумію, що ні міська, ні обласна влада не зацікавлені в тому, щоб у Рівному була така команда, і виступала на найвищому рівні в Україні та, чого тут лукавити, навіть у Світі. На турнірі в Кувейті, ми показали, на що здатен МФК "Кардинал-Рівне" насправді, - говорить Володимир Валявка, - а зараз в мене складається таке враження, що це потрібно лише мені... Я готовий повернутися до фінансування клубу, якщо мені на ділі доведуть, що клуб потрібен не лише мені, якщо знайдуться спонсори та меценати, які закриють хоча б тридцять відсотків річного бюджету.

Володимир Валявка на прес-конференції повідомив, що борги клубу зараз сягають близько шестисот тисяч гривень (звісно, левова частка - це заборгованість по заробітній платі), при теперішньому бюджеті клубу - це якраз та третина, яку п'ять років тому обіцяли "закривати" міська, обласна влада та інші спонсори. Незважаючи на це, президент заявив, що усі фінансові борги будуть невдовзі погашені виключно ним та фірмою "Кардинал". 

Віце-президент клубу Михайло Кондратюк, який в клубі вже більше десяти років, і саме за його активної роботи вдалося залучити до фінансування команди Володимира Валявку розповів, що ситуація в клубі насправді критична: - Ми лише дякуємо Володимиру Ярославовичу за те, що він п'ять років у нас вірив, і утримував клуб, і повинні з розумінням віднестися до його такого рішення, яке, звісно, для усього рівненського футзалу дуже болюче. Але клуб ще можна врятувати, хоча часу залишається все менше і менше. У нас з футболістами клубу є домовленість, на яку вони охоче пристали, що до кінця травня вони не шукають інших місць працевлаштування, і лише з червня, якщо нічого не зміниться на краще, ми будемо прощатися. Тож у нас зараз є місяць на те, щоб віднайти кошти для фінансування та утримування клубу. 

Ми шукаємо однодумців та звертаємося до усіх небайдужих, хто може допомогти. Рівненську команду потрібно врятувати, готові розглянути будь-які пропозиції, і не лише прямі фінансові, можливо хтось може надати квартиру для проживання гравців, організувати харчування для команди, взяти на утримання того чи іншого футболіста, і забезпечувати його заробітною платою тощо. Ми відкриті для усіх, телефонуйте 067-363-30-66 Михайло Кондратюк. Ми надіємося, що всі зацікавлені в збереженні команди в Рівному люди об’єднаються і зроблять все можливе для того, щоб допомогти «Кардиналу-Рівне». Сподіваємося, що ми всі разом збережемо нашу команду.

Повне відео прес-конференції:

 

Категорія: Футзал | Переглядів: 620 | Додав: almoraz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
ФК "Славія" у FB

Ветерани
Матчі
21 тур
2 листопада
Маяк 1:0 Славія
Полісся +/- Експрес
Ізотоп 1:2 Колос
Ф-2 3:1 Горизонт
Енергія 1:3 Автоплюс
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 Славія 19 54
2 Автоплюс 19 46
3 Понеділок 18 40
4 Маяк 18 37
5 Ф-2 18 27
6 Ізотоп 17 25
7 Експрес 20 19
8 Полісся 19 15
9 Колос 19 15
10 Горизонт 19 10
11 Енергія 19 7
 
Рівненський р-н.
Матчі
18 тур
20 жовтня
Оріон
1:2
Славія
РОКО
2:3
Горинь
ЛМЗ-Квасилів
1:1
Продторг
Інтеркарс
6:0
Обарів
БМ Маяк
3:5
ХФК Надія
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 БМ Маяк 18 46
2 Славія 18 43
3 ЛМЗ-Квасилів 18 34
4 Інтеркарс 18 33
5 Оріон 18 26
6 РОКО 18 19
7 ХФК Надія 18 18
8 Горинь 18 18
9 Продторг 18 12
10 ФК Обарів 18 6
 
Юнаки
Матчі
3 тур
26 травня
ФК ЛМЗ-юніор
-:-
ХФК Надія-2
Комета
0:0
ФК Городок-юніор
ФК Забороль-юніор
4:2 БМ-юніор
Славія-2
6:1
ФК Обарів-юніор
Оріон-2
4:1
Горинь-2
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 Оріон-2 3 9
2 ФК ЛМЗ-юніор 2 6
3 Славія-2 2 6
4 Комета 2 4
5 ХФК Надія-2 1 3
6 ФК Забороль-юніор 2 3
7 ФК Городок-юніор 2 1
8 БМ-юніор 2 0
9 ФК Обарів-юніор 3 0
10 Горинь-2 3 0
 
Кубок району
Кубок району.
8 вересня
смт. Оржів, 14:00
ФІНАЛ

6:1

Славія 6:1 ЛМЗ-Квасилів
 
Реклама
Топ-новини
[13.03.2012][Перша ліга]
Календар першого кола Чемпіонату Рівненської області. Перша ліга. 2012 рік. (21)
[08.08.2011][Перша ліга]
ФК "Славія" готується та грає товариські матчі (14)
[24.04.2012][Друга ліга]
Календар першого кола Першості Рівненської області. Друга ліга. 2012 рік. (24)
[22.11.2013][Футзал]
Відкритий чемпіонат міста Рівного з футзалу 2013-2014. Перша ліга. (19)
[23.08.2012][Перша ліга]
Календар другого кола Чемпіонату Рівненської області. Перша ліга. 2012 рік. (11)
Увійти на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
www.FCSLAVIA.AT.UA | Усі права захищено | 2011 ©
Використовуються технології uCoz