null

Найближчі ігри
Зимовий Чемпіонат Рівненського району
Чвертьфінал
м. Рівне, ст. Хімік


-:-

Обарів -:- Славія
 
Зимовий чемпіонат
Чвертьфінал
Гоща-Садове -:- Інтеркарс
РОКО -:- Рівес
Продторг -:- БМ Маяк
Обарів -:- Славія
 
Футзал 35 +
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1
Рівнестандарт
4
12
2
Комфорт-Сервіс
2
6
3
Понеділок
3
4
4
Славія
3
3
5
Штанга
3
2
6
Yuterm 35+
2
1
7
Viking-РівнеАТО 35+
3
0
 
Реклама
Головна » 2014 » Лютий » 12 » Чемпіона України з футболу намагаються не допустити до Єврокубків
16:21
Чемпіона України з футболу намагаються не допустити до Єврокубків
Вихід на міжнародну арену, участь та перемоги у Єврокубках - це мрія кожного футболіста, тренера, вболівальника будь-якої команди. Президенти та власники футбольних клубів витрачають мільйонні не дерев'яні гроші, щоб протягом сезону у Чемпіонаті України посісти місце якнайвище, аби з осені увійти до футбольної еліти Європи. Для цього в кожній країні проводяться спеціальні змагання, у нас це - Чемпіонат України. "Динамо", "Шахтар", "Металіст", "Дніпро", "Чорноморець" та ще одинадцять суперників кожну мить свого життя, кожну хвилину матчу витрачають для того, щоб наблизитись до заповітної мрії. І, коли, "вікно у Європу" вже відкрите, і команда цілеспрямовано готується до міжнародних баталій, чиновники з УКРАЇНСЬКОГО футболу заявляють: "Секундочку, ми подумали, і вирішили, що учасники Єврокубків від України будуть визначатися не за підсумками Чемпіонату, а в додатковому турнірі, який ми придумали, і в якому можуть грати усі команди, що забажають взяти участь". Думаєте це фантастика, придумана історія, фейк, чи все ж таки, у нашій країні все можливо? Правильна відповідь - друга. Так - це все правда, і це все у нас в Україні, тільки не в Прем'єр-лізі, а "поверхом нижче" - в Аматорському футболі.

Не лише донецький "Шахтар" зараз з гордістю носить звання Чемпіона України з футболу, так називають ще Футбольний клуб "ОДЕК" із Оржева, що на Рівненщині, щоправда з маленькою приставочкою "серед аматорських команд". Звісно, за лавиною інформації про баталії, скандали та плітки у Прем'єр-лізі, аматорський футбол як той сноубордист, що потрапив під нестримну силу стихії. Щоб до нього докопатися, потрібно не один день розгрібати інформаційні футбольні завали. Про те, що пропажу одного із "сноубордистів" не помітять, і не доведеться проводити багатоденну рятувальну операцію сподіваються відповідальні за популяризацію та розвиток "курорту" в Асоціації аматорського футболу України. Під завалами про зимові товариські матчі "Динамо", "Шахтаря", "Волині" та інших, на кричуще свавілля не звернуть уваги ні "добровільні бригади рятувальників" (журналісти провідних ЗМІ), ні вищестояще (ФФУ) та "найвищестояще" (УЄФА) керівництво. А тих, хто буде стукати в усі двері з проханням допомогти (місцеві журналісти, футбольні функціонери тощо), як показує досвід, скоріш за все не почують. І це плюс до того, що "сноубордист" потрапив під лавину лише через те, що керівники "курорту" через власну безвідповідальність та недалекоглядність вздовж "траси" забули виставити таблички з попередженням про можливу негоду.

Від алегорії до фактів. Професійному футболу ще дуже далеко до аматорського по кількості залучених футболістів, команд, змагань. Може для когось це буде відкриття, але там теж є свої меценати, спонсори, які вкладають кошти у футболістів, будують стадіони, інфраструктуру, підтримують дитячі-юнацькі футбольні школи тощо. Футболісти такі ж самі люди, тільки отримують грошей, мабуть у сотню разів менше за своїх "професійних" колег, але так само тренуються, грають відповідальні офіційні матчі, яких зазвичай більше ніж будь-якої команди "Прем'єр-ліги", тільки роблять це у вільний від основної роботи час. Звісно, рівень витрат в будь-якому аматорському клубі менший на кілька нулів з правого боку загальної цифри від аналогічних показників "еліти" українського футболу, але, чому до цих людей не потрібно ставитись з повагою, а можна ігнорувати елементарні футбольні закони???

В кожній області проводиться свій аматорський чемпіонат з футболу. Іноді, таким протистоянням, як у конкретному матчі, так і на всій турнірній дистанції можуть позаздрити учасники "Ель-Класико". Звання Чемпіона області для багатьох футболістів-аматорів - це справді ДОРОГА нагорода. Більше того, лише команда володар золотих медалей з наступного сезону має право брати представляти область у Чемпіонаті України серед аматорських команд, або, як її ще називають "Аматорська ліга" - це, так би мовити, "внутрішньоукраїнські єврокубки". Що це означає для щасливих учасників турніру? Нарешті є можливість футболістам-аматорам посмакувати справжнього футбольного життя, вирватися з власного "замкнутого простору", яким є область, помірятися силами та зіграти з новими командами футболістами. Для багатьох аматорів - це вже є вершина власних футбольних мрій.

На популяризацію та розвиток аматорського футболу звернули увагу і в УЄФА, більше десяти років тому, для аматорів створили власник Єврокубок - Кубок Регіонів УЄФА. Переможець української "Аматорської ліги" в ньому постійний учасник. Дещо про вищезгаданий турнір. Задля економії коштів учасників, змагання проводяться за принципом міжнародних футзальних форумів. Тобто, проводиться жеребкування, визначаються команди, які прийматимуть відбіркові змагання, туди з'їжджаються усі клуби, і за тиждень визначають переможця групи, який і грає у Головному фінальному міні-турнірі. Є ще один важливий нюанс участі команди у цьому турнірі: до змагань допускаються лише ті футболісти, які у своїй кар'єрі жодного разу не мали професійного футбольного контракту. А тепер уявіть, що значить участь у такому турнірі для аматорської команди в цілому, і кожного футболіста зокрема. У нас в Прем'єр-лізі більшість футболістів та і клубів не можуть похвалитися участі у Єврокубках, а тут дається такий шанс, як то кажуть один раз у житті.

Оржівський "ОДЕК" до цього шансу йшов повних десять років. Найтитулованіший клуб двадцять першого століття Рівненщини з року в рік пробував свої сили у Чемпіонаті та Кубку України серед аматорських команд, і щоразу такі потуги завершувались фіаско, яке чергувалося безапеляційними тріумфами на обласній арені. У команду та у футбол вкладувалося усе більше коштів, розвивалася інфраструктура та база. І лише у 2013 команда нарешті добилася свого. У впертій боротьбі у Суперфіналі, в серії післяматчевих пенальті, здобула звання Чемпіона України серед аматорських команд.



Вже незабаром прийшла звістка з УЄФА про результати жеребкування Відбіркових змагань Кубку регіонів УЄФА. Ними стали представники Іспанії, Молдови та Північної Ірландії. Ігри мають відбутися у вересні у Молдові. Участь у цих змаганнях безперечно назавжди мала стати Золотою сторінкою в історії розвитку клубу. Але все стало з ніг на голову, полетіло шкереберть і так далі, коли все наполегливіше до Оржева почали доходити чутки, які переросли у реальність.

Для повноти історії, повідомляємо, що українські команди брали участь у Кубку регіонів УЄФА від початку створення цього турніру. ЖОДНОГО разу питання про те, хто представлятиме державу на цих іграх не виникало, і навіть не підіймалося. Аж до 2013 року.


Підніжку, чи то пак, постріл у спину "ОДЕК" отримав від... Асоціації аматорського футболу України. Виявляється, у регламенті "наших" змагань не прописано ЯКА КОМАНДА МАЄ ПРЕДСТАВЛЯТИ КРАЇНУ У ЄВРОКУБКАХ. Більше того, в ААФУ "прохлопали", що Кубок регіонів УЄФА тепер проводиться не щорічно, а раз на два роки, тобто, ща логікою представляти Україну рівноцінне право мають чемпіони 2012 і 2013 років, будемо відверті, через кричущу службову недбалість, відповідальних керівників ААФУ, представляти Україну в Єврокубках цілком аргументовано можуть і володарі Кубків України серед аматорів 2012 і 2013 років. Якщо повернутися до тої ж логіки, то ААФУ, щоб вилізти сухим та чистим з того лайна, яке самі собі і придумали, як варіант потрібно було прийняти або ж вольове рішення, і аргументовано назвати команду-учасника Єврокубків, або ж... піти на компроміс, і провести міні-турнір між цими претендентами. Натомість, ААФУ робить, як то кажуть, "фінт вухами", Перший віце-президент ААФУ Олександр Каденко в пресі повідомляє, що його структура придумала провести додатковий турнір для визначення учасника Кубку УЄФА, !!!УВАГА!!! СЕРЕД УСІХ БАЖАЮЧИХ!!! Тобто, вся та робота, затрати, які протягом 10 років була проведена в ФК "ОДЕК" виявляється була марною, бо достатньо було просто прийти в ААФУ, і сказати: "Я хочу грати у Кубку УЄФА", і для цього достатньо закумулювати коштів лише на пів-року, а після цього "подякувати" футболістам, і "закрити лавочку". 

Тобто, повернувшись до вступу нашого матеріалу, уявіть картину: Донецький "Шахтар" в який шановний Рінат Леонідович вгрохав вже мабуть більше мільярда баксів, в упертій боротьбі здобуває звання Чемпіона України. Докупивши гравців, і відправившись на тренувальний збір кудись там за океан, команда цілеспрямовано готується до старту на міжнародній арені, розраховуючи усі там мікро та макроцикли тощо. Тут, на прес-конференцію виходить Президент ФФУ (з усією повагою до пана Конькова, розуміємо, що такого статися не може, але аналогію провести потрібно) Анатолій Коньков заявляє: "Вибачте, у нас в регламенті змагань, який ми розробляли надцять років, запрошували за гроші купу закордонних спеціалістів, затверджували усіма якими можна вигадати комісіями, комітетами, конгресами тощо, забули вписати хто ж має право представляти Україну у Лізі Чемпіонів УЄФА. Тому, ми подумали, і я вирішив, що буде проведений додатковий турнір між усіма бажаючими командами, і той хто переможе - буде "Флагманом українського футболу". Ось приблизно така ситуація зараз складається в Аматорському українському футболі.<br><br>Начальник ФК "ОДЕК" Ярослав Кулаковський, від імені клубу каже: "Хоч ми і не приховуємо свого роздратування такими перипетіями, готові проковтнути безвідповідальність керівництва ААФУ, і погоджуємося, що Чемпіон 2012 року також має право поборотися за місце в Кубку регіонів УЄФА, хоч у 2013 ця команда не виступала в Аматорській лізі (махнувши рукою - прим. авт.), ну і хай вже переможці Кубків двох років. Ми готові в чесній боротьбі доводити своє право представляти Україну на міжнародній арені з усіма цими чотирма командами, але, маючи звання ДІЮЧОГО ЧЕМПІОНА УКРАЇНИ ВИМАГАЄМО ПРОВЕСТИ ЦІ ІГРИ ВИКЛЮЧНО В ОРЖЕВІ. А те, що пропонує ААФУ - це навіть в голові не вкладається. Наш клуб десять років невтомно працював над тим, щоб досягти цього рівня, ми постійно виступали у всіх турнірах під егідою ААФУ, і, виявляється все це було марною справою, бо зараз достатньо виграти, якийсь штучно створений турнір. А хіба за логікою "Аматорська ліга" не є тим турніром, за яким визначаються найсильніші клуби України??? Більше того, Ви бачили, які дати провдення цих змагань??? Кінець липня! Наша команда виступає в Чемпіонаті, Кубку області, Аматорській лізі України, Кубку України серед аматорів та професіоналів, і саме кінцесь липня - початок серпня - це єдиний час, коли є можливість відпустити футболістів хоча б на тиждень у відпустку... Мені вже не одна людина каже, що цей турнір організовується під якусь конкретну команду, а наш клуб в такі закулісно ігри з явними ознаками корупції не грає. Хоч, останнє слово за нашим Президентом, але, скоріш за все, ми в знак протесту проти такого свавілля та безвідповідальності принципово участі в цьому турнірі брати не будемо".

У четвер 13 лютого має відбутися Виконком ФФУ, на якому і має визначитись доля цього псевдо-турніру. Тож не так довго залишилось чекати, щоб дізнатися, що переможе у нашому футболі справедливість, чи традиційні, маразм, гроші та корупція.
Категорія: Різне | Переглядів: 759 | Додав: almoraz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
ФК "Славія" у FB

Ветерани
Матчі
21 тур
2 листопада
Маяк 1:0 Славія
Полісся +/- Експрес
Ізотоп 1:2 Колос
Ф-2 3:1 Горизонт
Енергія 1:3 Автоплюс
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 Славія 19 54
2 Автоплюс 19 46
3 Понеділок 18 40
4 Маяк 18 37
5 Ф-2 18 27
6 Ізотоп 17 25
7 Експрес 20 19
8 Полісся 19 15
9 Колос 19 15
10 Горизонт 19 10
11 Енергія 19 7
 
Рівненський р-н.
Матчі
18 тур
20 жовтня
Оріон
1:2
Славія
РОКО
2:3
Горинь
ЛМЗ-Квасилів
1:1
Продторг
Інтеркарс
6:0
Обарів
БМ Маяк
3:5
ХФК Надія
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 БМ Маяк 18 46
2 Славія 18 43
3 ЛМЗ-Квасилів 18 34
4 Інтеркарс 18 33
5 Оріон 18 26
6 РОКО 18 19
7 ХФК Надія 18 18
8 Горинь 18 18
9 Продторг 18 12
10 ФК Обарів 18 6
 
Юнаки
Матчі
3 тур
26 травня
ФК ЛМЗ-юніор
-:-
ХФК Надія-2
Комета
0:0
ФК Городок-юніор
ФК Забороль-юніор
4:2 БМ-юніор
Славія-2
6:1
ФК Обарів-юніор
Оріон-2
4:1
Горинь-2
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 Оріон-2 3 9
2 ФК ЛМЗ-юніор 2 6
3 Славія-2 2 6
4 Комета 2 4
5 ХФК Надія-2 1 3
6 ФК Забороль-юніор 2 3
7 ФК Городок-юніор 2 1
8 БМ-юніор 2 0
9 ФК Обарів-юніор 3 0
10 Горинь-2 3 0
 
Кубок району
Кубок району.
8 вересня
смт. Оржів, 14:00
ФІНАЛ

6:1

Славія 6:1 ЛМЗ-Квасилів
 
Реклама
Топ-новини
[13.03.2012][Перша ліга]
Календар першого кола Чемпіонату Рівненської області. Перша ліга. 2012 рік. (21)
[08.08.2011][Перша ліга]
ФК "Славія" готується та грає товариські матчі (14)
[22.11.2013][Футзал]
Відкритий чемпіонат міста Рівного з футзалу 2013-2014. Перша ліга. (19)
[24.04.2012][Друга ліга]
Календар першого кола Першості Рівненської області. Друга ліга. 2012 рік. (24)
[23.08.2012][Перша ліга]
Календар другого кола Чемпіонату Рівненської області. Перша ліга. 2012 рік. (11)
Увійти на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
www.FCSLAVIA.AT.UA | Усі права захищено | 2011 ©
Використовуються технології uCoz