null

Найближчі ігри
Зимовий Чемпіонат Рівненського району
Чвертьфінал
м. Рівне, ст. Хімік


-:-

Обарів -:- Славія
 
Зимовий чемпіонат
Чвертьфінал
Гоща-Садове -:- Інтеркарс
РОКО -:- Рівес
Продторг -:- БМ Маяк
Обарів -:- Славія
 
Футзал 35 +
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1
Рівнестандарт
4
12
2
Комфорт-Сервіс
2
6
3
Понеділок
3
4
4
Славія
3
3
5
Штанга
3
2
6
Yuterm 35+
2
1
7
Viking-РівнеАТО 35+
3
0
 
Реклама
Головна » 2013 » Листопад » 25 » Вітання з Волині, або "Чиновники, залиште в спокої аматорів"
12:56
Вітання з Волині, або "Чиновники, залиште в спокої аматорів"
Волинська область, яка ніколи не могла похизуватися футзальними традиціями найвищого рівня зараз переживає справжній бум у цьому виді спорту, і в розвитку наймассовішого виду спорту пішла далеко вперед. Про те, як розвивається футзал у Волинській області читайте далі.

Волинька область, а зокрема її "серце" Луцьк став яскравим прикладом твердження, що якщо буде "база", то будуть і команди, буде і футзал. Завдяки відкриттю спортивного комплексу "Адреналін Сіті", який, напевно, вже знають і багато рівнян массовий футзал у Луцьку розвивається просто шаленими кроками. Зокрема, зараз в області існує п'ять дорослих чоловічих футзальних ліг, в яких грають 48 команд (кількість дитячих та жіночих приблизно та сама, хто хоче порахувати, заходьте на офіційний сайт Асоціації міні-футболу Волині).

Так от про сайт. Центральна його новина - це фото Віце-президента Асоціації футзалу України Вадима Каганова з промовистим заголовком "Нагадуємо де ми граємо". "Прелюдією" до інтерв'ю з чиновником (яке також розміщене і у нас на сайті) є такий абзац: "Перед стартом 3-го туру Суперліги Волині ми (АМФВ) вирішили ще раз нагадати всім учасникам цьогорічного чемпіонату області, що наші змагання є відбірною частиною Чемпіонату України серед аматорів. Чемпіон нашого краю представлятиме Волинь у фінальній частині турніру, за право проведення якого АМФВ обов'язково побореться під час тендеру. "

Щоб ще раз нагадати, "де ми граємо", а точніше "куди вступили", і "під що підписалися" (бо нинішній Відкритий Чемпіонат міста Рівного проводиться також під егідою АФЛУ) пропоную ознайомитися з таким собі документом під назвою: "Регламент Аматорської футзальної ліги України" (скачати його можна, натиснувши на заголовок). Для тих, кому ліньки перечитувати увесь документ процитую декілька цікавих та важливих пунктів:
П. 3.3. До участі у змаганнях АФЛУ не допускаються:
- гравці футзальної «Екстра-ліги» та вищих футзальних ліг іноземних держав;
- гравці першої ліги з футзалу (допускається не більше двох гравців в одній команді – див. пп. 8.3, 8.4);
- гравці професійних футбольних ліг за винятком другої ліги;
- гравці, вік яких менше 16 років на день подання заявки на регіональний (відбірковий) етап.

П. 7.2. Гравцю заборонено бути заявленим за дві та більше команд, які беруть участь у змаганнях АФЛУ (це не тільки в одній області, але й по усій Україні - прим. авт), одночасно. На протязі сезону гравець має право виступати не більше, ніж за дві команди.

ст. 11. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ. 
11.1. Гравець, що бере участь у змаганнях АФЛУ, зобов'язаний суворо дотримуватися норм регламенту АФЛУ. У разі, якщо гравець, виступаючи за команду, що приймає участь у регіональному (відбірковому) етапі, одночасно зіграє ще за одну команду, що також бере участь у регіональному (відбірковому) етапі (в будь-якому регіоні), гравець дискваліфікується до кінця сезону в змаганнях АФЛУ. Командам, у складі якої він допустив порушення регламенту (хронологічно – команді, за яку він зіграв пізніше), у всіх матчах за його участю зараховуються технічні поразки. 
11.2. Якщо у будь-якому регіональному (відбірковому) етапі в ході змагань систематично допускаються порушення регламенту, Комітет аматорського, студентського та масового футзалу АМФУ вправі розглянути факти цих порушень і прийняти рішення про позбавлення змагань статусу регіонального відбіркового турніру.

Здається, з усією бюрократією визначились, а теперка перейдемо до футзалу. Що ж відбувається у сусідній області:

Вершиною футзальної піраміди Волині - є Суперліга. В ній бере участь вісім команд. Там вже зіграно два тури. На вершині турнірної таблиці знаходиться команда "Волиньагротех", яка здобула дві перемоги із загальною різницею забитих та пропущених м'ячів 21-3. Не останню роль в такому стартовому результаті відіграє надійний кіпер волинян Павло Чемерис та польовий гравець Тарас Прислупський, який у першому турі змагань відзначився дублем. 

На другому місці, може дещо несподівано йде команда "Надія" (Локачі), чому несподівано, тому що у неї в заявці на сезон наразі перебуває лише сім футболістів. У другому турі Суперліги вони обіграли команду Володимирівка з рахунком 7:4. Суперникам не допоміг солідний "рівненський десант" у складі Вадима Жака, який відзначився в цьому матчі дублем, Романа Волоха, Богдана Савчука та Юрія Колодюка.

Третім в турнірній таблиці, також із стовідсотковим результатом йде "Шанс-Авто" з Ковеля. Кольори якого захищають добре відомі рівняни Дмитро Жовтун, Віталій Тушич, Андрій Оксенюк та Богдан Новак. У першому турі ця команда не залишила шансів "Володимирівці" 7:1. Один з голів на рахунку Віталія Тушича, а в другому турі, завдяки дублю Андрія Оксенюка "Шанс-Авто" здобув важку перемогу над "Епіцентром К".
Цими вихідними на Волині відбулися ігри третього туру, але поки їх результати та статистика відсутні.

Комфорт-СервісДругою за рейтингом на Волині йде "Вища ліга". В ній виступає дванадцять команд. І тут також не обійшлося без рівнян. Більше того, у першому турі, чемпіонат розпочався "рівненським дербі". У ньому зустрічалися "Камаз-АГРО" (Острожець) та "Комфорт-Сервіс" (Рівне). Рівненську команду очолює гравець "ветеранської Славії" Олександр Григорович, а честь команди у Волинській лізі захищають такі гравці: Швець Вадим Миколайович, Блищик Сергій Володимирович, Блищик Василь Володимирович, Григорович Олександр Сергійович, Демянчук Вадим Валерійович, Луцюк Дмитро Вікторович, Кривко Олександр Борисович, Петрик Едуард Миколайович, Котюк Павло Олександрович, Левчук Роман Анатолійович, Абрамович Андрій Сергійович, Сондак Юрій Євгенійович, Вашай Богдан Петрович, Романюк Сергій Васильович, Жилінський Максим Іванович. В першому матчі підопічним Олександра Григоровича не пощастило, вони мінімально поступилися "Камаз-АГРО" з рахунком 1:2. Голи в матчі забивали: Петрик, 27 - Юрчук, 17, Вишневський,38. У другому турі рівнянам більше пощастило, і вони впевнено перемогли з рахунком 4:0 команду "Надія-2". Голи у рівнян забивали: Сондак, 22, Дем'янчук, 31,  Луцюк, 39, Блищик, 40. Тож після двох турів рівненська команда в турнірній таблиці йде на восьмому місці.

Щодо "Камаз-АГРО", то вони виступають вдаліше. Після перемоги в дербі 2:1, вони зіграли у нічию 2:2 з "Вотранс-2". І в турнірній таблиці йдуть четвертими. А склад команди "Камаз-АГРО" "на Волинь" такий: Левчук Іван Петрович, Вишневський Сергій Петрович, Тернавський Олександр Петрович, Гоменюк Сергій Михайлович, Юрчук Олег Васильович, Онищук Ігор Анатолійович, Жарчинський Роман Богданович, Волков Сергій Вікторович, Гордійчук Василь Миколайович, Драганчук Олександр Анатолійович, Савицький Роман Святославович, Мачек Сергій Петрович.




Окрім сайту, у "футзальної Волині" є ще ціла телепередача. Про усі вищеописані матчі, Ви можете подивитися у записі:
Випуск 1:

Випуск 2:




А тепер, як то кажуть наші побратими з "Таможенного союза" ИТОГИ ПОДВЕДЕМ:
Волинь - це яскравий приклад, чого можна досягти, коли працювати не язиком а руками, замість декларацій, обіцянок, розробки та презентацій проектів "спортивних повітряних замків". А далі, усе піде "накатом", тут Вам і "Здоров'я нації", "Розвиток футболу", "Популяризація фізкультури та здорового способу життя" і решта гучних фраз та кліше, якими люблять кидатися наші чиновники та можновладці. 

А тепер поглянемо, що МИ маємо у Рівному:
Нещасний "спорткомплекс-склад", який порівняно з іншими спортивними залами міста можна сміливо назвати "Палацом спорту". До недавнього часу фанати футзалу могли орендувати спортивні зали у школах, але зараз і тут "кисень перекрито". У підсумку, масові аматорські футзальні турніри проходять у Вищих навчальний закладах, у залах, які навіть "кліткою" назвати важко, а скоріш за все просто "кімнатою".

Єдина віддушина, як для любителів пограти, так і подивитися - це був Чемпіонат міста Рівного з футзалу, який регулярно проходив у "Палаці спорту", і збирав достатньо глядачів. І подивитися було на що, адже жодних обмежень для учасників тут не було. Усі найсильніші футзалісти краю демонстрували свою майстерність перед вболівальниками, і грали у своє задоволення. Особливу користь ці турніри приносили підростаючим гравцям, які де як не на таких змаганнях могли пограти пліч-о-пліч, чи проти справжніх професіоналів, і отримати неоціненний досвід. Не так давно в Чемпіонаті Рівного виступали ледь не повним складом МФК "Рівне", а ще минулого року Чемпіонами міста були "юні" "кардиналівці", серед яких і теперішні гравці основного складу Павло Дармовіс, Олександр Басич, Артем Фаренюк, Влад Гарбарук, Володимир Кручок та Юрій Свинарчук. 

У цьому році у "владних кабінетах ФФУ" відбулося чимало змін. Прийшли нові люди, зі своїми амбіціями, планами та бажаннями. Було створено Аматорську футзальну лігу України. Ідея, як на мене, більш ніж цікава та перспективна, адже на відміну від футболу, де активно працює ААФУ, і проводить Аматорську лігу та Кубок серед аматорів, футзалісти-аматори України "варилися у власному соку". Здавалося, "ОСЬ ВОНО", тепер і наші футзалісти-аматори зможуть помірятися силами з такими ж командами, як і самі, але, в підсумку "хотіли як краще, а вийшло як завжди". 

Це мабуть закладено в українському менталітеті, що у нас у всіх сферах життя є тільки обов'язки, а права лише обмежують. Ось і новостворена АФЛУ своїми обмеженнями у регламенті фактично знищує і так ледь дихаючий рівненський аматорський футзал, як для гравців, так і для вболівальників. Візьмемо для прикладу того ж таки Юрія Свинарчука, молодому голкіперу потрібно рости, набиратися досвіду, де це робити, як не у таких змаганнях??? Чи тепер йому відмовитись від МФК "Кардинал-Рівне", який дає йому шанс стати своїм голкіпером, хоча жодного офіційного матчу за "Екстра-лігову" команду кіпер не зіграв, і навряд чи зіграє в цьому сезоні, а якщо буде покращувати свою спортивну майстерність лише на тренуваннях, то, скоріш за все так і залишиться "завжди перспективним". 

Щодо інших футзалістів-аматорів, то з вищеописаного огляду "Волині", ми бачимо, що "не засвічені" наразі залишаються лише три команди, які беруть участь у Чемпіонаті Рівного - це "Феміда", "Ребелс" та "Горизонт" (може я погано дивився, чи не додивився, а може хтось може грати чесно, а хтось хоче видатись хитрішим за усіх). Згідно Регламенту АФЛУ решта п'ять учасників турніру в перших двох турах мають отримати технічні поразки.

Ще один важливий нюанс - це фінансовий! Чемпіонат Рівного проводиться ВИКЛЮЧНО за кошти команд-учасників - це і внески, які включають, суддівство, оренду залу, нагородження, (смішний) призовий фонд тощо. Щодо команд та самих футзалістів, то можу сказати, що більшість з гравців на паркет виходить грати у своє задоволення, я дуже сумніваюсь, що гравці "Хіміка", "ДЮСШ-Верес", "Ребелса", "Феміди" за ігри, чи перемоги отримують якісь кошти, більше того, деякі команди навіть на внесок "скидуються" з власних грошей. Що ж нам дає АФЛУ? І ми знову повертаємось до регламенту цього турніру:

До обмежень, про які вже сказано вище, додаються вимоги:

2.4. Організатори регіональних (відбіркових) етапів повинні відповідати наступним вимогам:
- членство в АМФУ чи входження до регіональної асоціації/федерації. В тих регіонах, де відсутні регіональні асоціації/федерації з футзалу – Організатори повинні здійснювати свою діяльність згідно з вимогами ФІФА-УЄФА-ФФУ;
- дотримання Правил гри;
- наявність в змаганні щонайменше 8 команд-учасниць;
- забезпечення освітлення змагань в місцевих ЗМІ;
- висвітлення інформації про організаторів АФЛУ та їх партнерів, ходу та результатів змагань.

9. ФІНАНСОВІ ВИТРАТИ.
9.1. Усі питання, пов’язані з фінансовими витратами із проведення регіональних етапів, покладаються на Організаторів регіональних (відбіркових) етапів.
9.2. Фінансові витрати по відрядженню та проживанню під час всеукраїнського фіналу, несуть переможці та Організатори регіональних (відбіркових) етапів.
9.3. Інші витрати, пов’язані із проведенням всеукраїнського фіналу несе АМФУ:
- оренда спортивного залу;
- арбітраж;
- страхування гравців під час змагань;
- медичне обслуговування змагань;
- підтримання громадського порядку під час проведення змагань;
- обслуговування змагань суддівськими спостерігачами;
- технічне забезпечення змагань;
- фото та відео репортажі;
- анонсування та висвітлення змагань в ЗМІ;
- витрати на нагородження команд;
- інше.
7
10. НАГОРОДЖЕННЯ.
10.1. Нагородження переможців та призерів регіональних (відбіркових) етапів здійснюють Організатори регіонального (відбіркового) етапу.
10.2. Нагородження переможців і призерів всеукраїнського фіналу здійснює АМФУ.

Тобто, як бачимо, АФЛУ у цьому всьому лише "править балом" з диригентською паличкою, жодної допомоги, або можливості зменшити витрати командам, які платять гроші, хоча б в допомозі із орендою залу, чи оплаті суддівства тощо немає. Не кажучи вже про те, щоб хоча б при затвердженні даного регламенту провести якісь громадські слухання, і дослідити думки "на місцях" відносно можливості організації таких змагань. Усього цього зроблено не було. Ось Вам Трактат, а Ви крутіться як хочете, ще й гроші за це платіть.

А тепер питяннячко! Ми живемо в демократичній державі, чи тоталітарній? Чому люди (спонсори клубів, футболісти), які вкладають гроші у футзал у регіонах, мають коритися, і схиляти голову перед чиновниками, які футзал та спорт бачать лише по телевізору, і через призму "вказівок" та "директив". Як це робиться, вже давно показала баскетбольна Суперліга, футбольна Прем'єр ліга, футзальна "Екстра-ліга", коли правила встановлюють самі учасники змагань та ті, хто у це вкладає кошти, а "асоціація-федерація", лише виконує їх рішення. 

Саме сьогодні прийняти вольове рішення, і сказати своє вагоме слово має футзальна громадськість Рівненщини, Валерій Гладков, Горислав Літвінчук, Вадим Жак, Орест Чернецький та інші представники команд, що РОБЛЯТЬ ЧЕМПІОНАТ міста та футзал у Рівному. Адже мовчанка зараз - це крок у прірву для Рівненського футзалу.

Чи стане футзальне Рівне сировинним додатком Волині, чи матимуть можливість юні футзалісти здобувати досвід у матчах, а не лише в теорії, чи буде можливість "ростити" зміну ветеранам "Кардинал-Рівне", чи будуть ходити вболівальники на аматорські змагання - це все зараз залежить від Вас!!!

Що для цього потрібно? Представникам команд зібратися у вівторок на 19:00, і вирішити наступне:
1. Дати фальстарт чемпіонату міста Рівного.
2. Відмовитись від обмежень нав'язаних бюрократами.
3. Дати можливість командам поновити заявки.
4. Знову розпочати той "футзальний бум", до якого за багато років звикли, як самі футзалісти, так і вболівальники Рівного. 
Це потрібно зробити вже зараз, бо далі... прірва!

Щодо АФЛУ, то ідея проведення всеукраїнських змагань серед аматорських команд більш ніж вдала, але далі слів ця справа не доходить. Нагадаємо, що подібна ідея не є новою. Не так давно проводився цілий комплекс аматорських турнірів з футзалу під назвою "Граємо за Україну разом!", і щоб не видумувати велосипед потрібно просто підняти архів, і почерпнути звідти усе найкраще.

ПС: Хто що думає з цього приводу, не соромтесь, висловлюйте свою позицію у коментарях!!!
Категорія: Футзал | Переглядів: 2490 | Додав: almoraz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 almoraz  
Ну от і все! На сайті АФЛУ з'явилася інформація, що м. Рівне не бере участі у їх змаганнях!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
ФК "Славія" у FB

Ветерани
Матчі
21 тур
2 листопада
Маяк 1:0 Славія
Полісся +/- Експрес
Ізотоп 1:2 Колос
Ф-2 3:1 Горизонт
Енергія 1:3 Автоплюс
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 Славія 19 54
2 Автоплюс 19 46
3 Понеділок 18 40
4 Маяк 18 37
5 Ф-2 18 27
6 Ізотоп 17 25
7 Експрес 20 19
8 Полісся 19 15
9 Колос 19 15
10 Горизонт 19 10
11 Енергія 19 7
 
Рівненський р-н.
Матчі
18 тур
20 жовтня
Оріон
1:2
Славія
РОКО
2:3
Горинь
ЛМЗ-Квасилів
1:1
Продторг
Інтеркарс
6:0
Обарів
БМ Маяк
3:5
ХФК Надія
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 БМ Маяк 18 46
2 Славія 18 43
3 ЛМЗ-Квасилів 18 34
4 Інтеркарс 18 33
5 Оріон 18 26
6 РОКО 18 19
7 ХФК Надія 18 18
8 Горинь 18 18
9 Продторг 18 12
10 ФК Обарів 18 6
 
Юнаки
Матчі
3 тур
26 травня
ФК ЛМЗ-юніор
-:-
ХФК Надія-2
Комета
0:0
ФК Городок-юніор
ФК Забороль-юніор
4:2 БМ-юніор
Славія-2
6:1
ФК Обарів-юніор
Оріон-2
4:1
Горинь-2
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 Оріон-2 3 9
2 ФК ЛМЗ-юніор 2 6
3 Славія-2 2 6
4 Комета 2 4
5 ХФК Надія-2 1 3
6 ФК Забороль-юніор 2 3
7 ФК Городок-юніор 2 1
8 БМ-юніор 2 0
9 ФК Обарів-юніор 3 0
10 Горинь-2 3 0
 
Кубок району
Кубок району.
8 вересня
смт. Оржів, 14:00
ФІНАЛ

6:1

Славія 6:1 ЛМЗ-Квасилів
 
Реклама
Топ-новини
[13.03.2012][Перша ліга]
Календар першого кола Чемпіонату Рівненської області. Перша ліга. 2012 рік. (21)
[08.08.2011][Перша ліга]
ФК "Славія" готується та грає товариські матчі (14)
[22.11.2013][Футзал]
Відкритий чемпіонат міста Рівного з футзалу 2013-2014. Перша ліга. (19)
[24.04.2012][Друга ліга]
Календар першого кола Першості Рівненської області. Друга ліга. 2012 рік. (24)
[23.08.2012][Перша ліга]
Календар другого кола Чемпіонату Рівненської області. Перша ліга. 2012 рік. (11)
Увійти на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
www.FCSLAVIA.AT.UA | Усі права захищено | 2011 ©
Використовуються технології uCoz