null

Найближчі ігри
Зимовий Чемпіонат Рівненського району
Чвертьфінал
м. Рівне, ст. Хімік


-:-

Обарів -:- Славія
 
Зимовий чемпіонат
Чвертьфінал
Гоща-Садове -:- Інтеркарс
РОКО -:- Рівес
Продторг -:- БМ Маяк
Обарів -:- Славія
 
Футзал 35 +
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1
Рівнестандарт
4
12
2
Комфорт-Сервіс
2
6
3
Понеділок
3
4
4
Славія
3
3
5
Штанга
3
2
6
Yuterm 35+
2
1
7
Viking-РівнеАТО 35+
3
0
 
Реклама
Головна » 2015 » Березень » 3 » У Рівному стартував секретний футбольний турнір
18:00
У Рівному стартував секретний футбольний турнір

Чи не вперше за останні надцять років, а може і з часів існування Інтернету, чи місцевого рівненського телебачення та преси старт Відкритого обласного турніру з футболу Меморіал Володимира Шморгуна на призи газети "Вільне слово" пройшов настільки засекречено та підпільно. Важко згадати, коли таке було, щоб на відкритті цих змагань не було жодної телекамери та жодного спортивного журналіста, але це сталося у 2015 році. За збігом обставин - це перші змагання які організовувала команда новообраного Голови Рівненської обласної федерації футболу Олексія Хахльова, який неодноразово заявляв про відкритість та публічність і своєї роботи і загалом федерації, а скільки слів було сказано про популяризацію футболу, роботу із ЗМІ тощо, що аж у склад Виконкому РОФФ була введена ціла бойова одиниця для закриття амбразури у цьому напрямку роботи. І от прийшов час, коли від слів потрібно переходити до справ. 

Обласний Меморіал Володимира Шморгуна - це фактично "прелюдія" до літнього футбольного сезону області. Ці змагання завжди мали і мають підвищений інтерес серед уболівальників, адже за період міжсезоння всі скучили за "грою мільйонів". На цей турнір завжди збиралися і збираються усі найсильніші команди області, і це ще більше підігріває інтригу в змаганнях. Ось і зараз склад учасників, фактично уся Перша ліга чемпіонату, тому буде гаряче та цікаво. Більше того, "прості смертні" уболівальники футболу з ДУУУЖЕ великим стажем ще й мають чудову можливість відчути ностальгію за тими часами, коли результати ігор можна було дізнатися лише телефоном у друзів, на стадіоні, чи в п'ятничному номері газети "Червоний прапор". Але зараз це реалії 2015 року.

Отже, прикрі факти, з якими давно вже не доводилось стикатися любителям футболу Рівненщини: Склад учасників змагань, система проведення, я вже не кажу про календар ігор не були ні опубліковані, ні озвучені в жодному з місцевих ЗМІ, навіть багаточисленні інтернет-сайти вперто мовчали про вищесказане і про турнір загалом. Найвідданіші любителі футболу про змагання дізнавалися лише за допомогою особистісних зв'язків із учасниками турніру або один в одного. Лише завдяки Валерію Івановичу Гладкову, який, схоже єдиний з усіх "не гавкає на комп'ютер" і реально розуміє поняття "популяризація футболу", на сайті Рівненської міської федерації футболу та ФК "Гоща-АМАКО" за день до початку турніру з'явився розклад ігор першого ігрового дня. Звісно у тих, хто підпадає під критику є "залізне виправдання" - у РОФФ немає сайту тощо. Але це взагалі не аргумент, адже в розпорядженні керівництва РОФФ, і вищезгаданої "бойової одиниці" цілий "сайт чесних новин", на якому ніколи не забувають публікувати популістські та більше фантастичні ідеї, які абсолютно не мають нічого спільного із реальністю, замість реального інформування суспільства про футбол на Рівненщині, і старт Меморіалу Володимира Шморгуна - яскравий цьому доказ. Більше того, сайт Футбольного клубу "Славія" неодноразово звертався і публічно, і особистісно з пропозицією розміщувати інформацію від РОФФ на своїх сторінках, але у відповідь була лише тиша, або відповіді після яких складалося враження, що там вже ділять журналістів на "своїх" та "неугодних", бо їх якби несправедливо критикують, хоча, коли питаю вкажіть, де написана неправда, то у відповідь була лише тиша. Думаю і про цей матеріал ще наслухаюсь, але знову ж таки, будуть лише загальні обідки. Хоч, звісно, не обійдеться без позитиву. Про другий та третій і кожен наступний тури Меморіалу Шморгуна вже буде знати ледь не кожна домогосподарка міста. І тільки заради цього вже можна казати, що даний матеріал написаний не даремно. 

В той час, як у Рівному вже офіційно є аж чотири телеканали, на відкритті змагань, чи не вперше не було знімальної групи ЖОДНОГО з них. В мережі немає навіть жодної фотографії з початку турніру, чи якоїсь відеонарізки на фотоапарат. Таким "досягненням" похвалитися реально може не кожен. Щоб оцінити "масштаб провалу" достатньо просто проглянути як висвітлювався на місцевих телеканалах хоча б міський зимовий турнір пам'яті того ж таки Володимира Шморгуна. Щоб освіжити пам'ять декілька (не всіх) сюжетів:

Про що це говорить? Лише про одне, що той хто хоче, той і робить, і хто ні, той тільки придумує відмовки і усілякі причини.

Якщо продовжити про відкриття та журналістів, то слід констатувати, що жодного знайомого спортивного журналіста на ньому так і не було, про що свідчать і результати моніторингу рівненських ЗМІ, в тому числі і Інтернет. Лише на сайті Рівненської міської федерації футболу, газети "ОГО" та ФК "Гоща-АМАКО" (які наповнює одна людина) повідомляється про старт турніру і все... (і то, на скільки цікавився у автора, то безпосередньо на відкриття він не встиг, а писав пост-фактум). Вибачайте, але новина про дитячий чемпіонат області з бейсболу, який днями відбувся у Рівному, потрапила у більше ЗМІ, ніж старт такого турніру, як Меморіал Володимира Шморгуна - це результат роботи федерації, і це справжня ганьба та плювок в очі всьому рівненському футболу, вболівальникам та пам'яті видатного тренера Володимира Шморгуна. І не треба знову придумувати відмовки про відсутність сайту, час для адаптації і тд. Бо так часто буває, що це затягується до чергової звітно-виборної конференції.  А всі ті досягнення, які робилися протягом багатьох років у напрямку покращення висвітлення футболу в області дуже швидко зведуться нанівець, і ми знову повернемось до взнавання результатів у п'ятничному номері "Червоного прапора", і то - це в кращому випадку. Як казав мені один з теперішніх заступників "Ми розуміємо, що до цього часу федерація погано працювала з журналістами, і ми хочемо зробити краще" (якось так, не пам'ятаю дослівно), то на цю фразу вже тепер є конкретна відповідь: "Якщо раніше федерація погано працювала із журналістами, то зараз ЗОВСІМ не працює, навіть більше, ще й заважає журналістам працювати, бо добитися якоїсь інформації з федерації зараз ВЗАГАЛІ нереально". 

До речі, про написання цього матеріалу вирішив ще в неділю, і поділився думкою із одним із заступників РОФФ, то добре, що йому вистачило авторитету хоч якось розрулити ситуацію з "інформуванням громадськості", хоча сам він має займатися питанням стадіонів та безпекою проведення змагань, а ніяк не роботою із ЗМІ. 

Сайт футбольного клубу "Славія" ще раз наголошує, що готовий розміщати будь-яку інформацію (в межах розумного) Рівненської обласної федерації футболу, незважаючи на те, чи буде у них свій сайт, чи ні...

А тепер перейдемо до футболу:

Цьогорічний меморіал Володимира Шморгуна обіцяє бути дуже цікавим, в принципі, як завжди. Адже в ньому беруть участь усі найсильніші команди минулого сезону (за виключенням хіба що Волинь-Цементу). Це усі 8 команд першої ліги, а також дві найсильніші команди другої ліги. І кожна група "розбавлена" юнацькими командами кращих спортшкіл області - це костопільський "КОЛІФКС" та ДЮСШ "Верес". 

Команди розділені на дві підгрупи, де зіграють між собою в одне коло. До фінального турніру вийдуть по три найкращих команди, які з урахуванням «золотих» очок зіграють із своїми візаві з протилежної підгрупи. За таким же принципом, команди що посядуть у групах 4-6 місця, розіграють втішний турнір. (до речі, ходять чутки, що цим турніром організатори готують футбольну громадськість до Чемпіонату області, який буде гратися за аналогічної схеми, тільки в два кола, але офіційного підтвердження наразі немає).

У першому турі більшість матчів пройшли без особливих несподіванок. "ОДЕК", ФК "Гоща-АМАКО" та "Маяк" упевнено перемогли своїх конкурентів. На сенсацію претендувало ФК "Вельбівно", але забивши вже на другій хвилині гол, вони не змогли втримати перевагу в грі з кузнецовським "Ізотоп-РАЕС", і поступилися 1:2. Ще два поєдинки завершились "сухою" нічиєю. Так зіграли обидва суботні фіналісти "міського турніру пам'яті Володимира Шморгуна". Схоже, що всі сили та емоції ФК "Малинськ" та ФК "Садове" витратили на очну зустріч, і забивати "Воднику" та "Случу" відповідно вже не було можливості. Результати усіх матчів Вашій увазі.

ОДЕК – КОЛІФКС – 3:1 (А.Сахнюк,32, С.Шаюк,43, В.Газицький , 53 – В.Буряк,59)

ГОЩА-АМАКО – Калина – 4:0 (В.Хомончак,2, Б.Савчук,45, С.Кресанов,64, О.Любар,68)

МАЯК – ДЮСШ ВЕРЕС – 4:0 (І.Хлібович,23, А.Оксенюк,32, А.Стахнюк,53, І.Алімов, 65)

ІЗОТОП-РАЕС – ФК ВЕЛЬБІВНО – 2:1 (О.Якубський,60, С.Кошка,62 – О.Груша,2)

ФК МАЛИНСЬК - ВОДНИК 0:0

ФК САДОВЕ - СЛУЧ 0:0

Вже найближчими вихідними в турнірі відбудуться ігри другого та третього турів. З розкладом матчів Ви можете ознайомитись на нашому сайті за цим посиланням. 

Категорія: Різне | Переглядів: 755 | Додав: almoraz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
ФК "Славія" у FB

Ветерани
Матчі
21 тур
2 листопада
Маяк 1:0 Славія
Полісся +/- Експрес
Ізотоп 1:2 Колос
Ф-2 3:1 Горизонт
Енергія 1:3 Автоплюс
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 Славія 19 54
2 Автоплюс 19 46
3 Понеділок 18 40
4 Маяк 18 37
5 Ф-2 18 27
6 Ізотоп 17 25
7 Експрес 20 19
8 Полісся 19 15
9 Колос 19 15
10 Горизонт 19 10
11 Енергія 19 7
 
Рівненський р-н.
Матчі
18 тур
20 жовтня
Оріон
1:2
Славія
РОКО
2:3
Горинь
ЛМЗ-Квасилів
1:1
Продторг
Інтеркарс
6:0
Обарів
БМ Маяк
3:5
ХФК Надія
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 БМ Маяк 18 46
2 Славія 18 43
3 ЛМЗ-Квасилів 18 34
4 Інтеркарс 18 33
5 Оріон 18 26
6 РОКО 18 19
7 ХФК Надія 18 18
8 Горинь 18 18
9 Продторг 18 12
10 ФК Обарів 18 6
 
Юнаки
Матчі
3 тур
26 травня
ФК ЛМЗ-юніор
-:-
ХФК Надія-2
Комета
0:0
ФК Городок-юніор
ФК Забороль-юніор
4:2 БМ-юніор
Славія-2
6:1
ФК Обарів-юніор
Оріон-2
4:1
Горинь-2
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 Оріон-2 3 9
2 ФК ЛМЗ-юніор 2 6
3 Славія-2 2 6
4 Комета 2 4
5 ХФК Надія-2 1 3
6 ФК Забороль-юніор 2 3
7 ФК Городок-юніор 2 1
8 БМ-юніор 2 0
9 ФК Обарів-юніор 3 0
10 Горинь-2 3 0
 
Кубок району
Кубок району.
8 вересня
смт. Оржів, 14:00
ФІНАЛ

6:1

Славія 6:1 ЛМЗ-Квасилів
 
Реклама
Топ-новини
[13.03.2012][Перша ліга]
Календар першого кола Чемпіонату Рівненської області. Перша ліга. 2012 рік. (21)
[08.08.2011][Перша ліга]
ФК "Славія" готується та грає товариські матчі (14)
[24.04.2012][Друга ліга]
Календар першого кола Першості Рівненської області. Друга ліга. 2012 рік. (24)
[22.11.2013][Футзал]
Відкритий чемпіонат міста Рівного з футзалу 2013-2014. Перша ліга. (19)
[23.08.2012][Перша ліга]
Календар другого кола Чемпіонату Рівненської області. Перша ліга. 2012 рік. (11)
Увійти на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
www.FCSLAVIA.AT.UA | Усі права захищено | 2011 ©
Використовуються технології uCoz