null

Найближчі ігри
Зимовий Чемпіонат Рівненського району
Чвертьфінал
м. Рівне, ст. Хімік


-:-

Обарів -:- Славія
 
Зимовий чемпіонат
Чвертьфінал
Гоща-Садове -:- Інтеркарс
РОКО -:- Рівес
Продторг -:- БМ Маяк
Обарів -:- Славія
 
Футзал 35 +
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1
Рівнестандарт
4
12
2
Комфорт-Сервіс
2
6
3
Понеділок
3
4
4
Славія
3
3
5
Штанга
3
2
6
Yuterm 35+
2
1
7
Viking-РівнеАТО 35+
3
0
 
Реклама
Головна » 2016 » Серпень » 26 » У Рівному, щоб здобути кубок необхідно побити суддю (ВІДЕО)
16:02
У Рівному, щоб здобути кубок необхідно побити суддю (ВІДЕО)

Вже за доброю традицією обласний футбольний кубок отримала команда представник (хоч і неофіційний) якої під час матчу вибіг на поле та побив арбітра. Цього разу це сталося у фінальному матчі за Кубок Рівненської області 2016, у грі ФК "Малинськ" - "ОДЕК". Нагадаємо, що не так давно, під час гри за Суперкубок області між "Маяком" та "ОДЕКом" арбітр також був побитий під час матчу, тоді футболістом сарненців. Тоді, сплюнувши пів зуба та кров суддя продовжив матч, і "Маяк" здобув Суперкубок. Приблизно теж саме сталося і в цьогорічному фіналі.

Принципові суперницькі стосунки між "ОДЕК" та ФК "Малинськ" тривають вже декілька років, ще від першого сезону, коли представники Березнівщини вийшли до найсильнішого обласного дивізіону. У 2016 - це без сумніву два найсильніші клуби Рівненщини, крім того, вони представляють область у Чемпіонаті України серед Аматорських команд. Цілком справедливо, що саме "ОДЕК" та ФК "Малинськ" зустрілися у вирішальному матчі в боротьбі за Кубок області.

На відміну від Рівненської обласної федерації футболу, одним із завдань якої є популяризація футболу, лише ФК "ОДЕК", єдиний серед учасників матчу та особливо організаторів потурбувався про те, щоб ця гра не залишилась лише у спогадах тих, хто прийшов в цей день на "Авангард", але й щоб її можна було побачити в будь-якому куточку Світу. Тож крім ексклюзивної відеозйомки "ОДЕК" організував ще й онлайн-відеотрансляцію на своєму каналі в мережі YouTube. Нажаль, глядачі не змогли побачити усі найцікавіші події гри, адже ліміт на бездротовий інтернет закінчився саме після основного часу. 

 

 


Матч на "Авангарді" більш активно розпочали оржівці, і вже в перші хвилини гри змарнували два моменти, щоб забити швидкий гол. Малинці відповіли небезпечною подачею Федосенка та ударом через себе Рибковського, але захисники та Юрій Кособуцький упевнено контролювали ситуацію. Найреальніший момент в матчі втратив Андрій Наумець. Під завісу першого тайму він просто зобов'язаний був відкривати рахунок, коли вийшов сам на сам з голкіпером, але м'яч пролетів вище воріт. Останні хвилини перед перервою були за оржівцями, але декілька перспективних атак завершились нічим, і якби Владислав Семенчук свідомо не пішов на грубий фол, то малинці могли б провести небезпечну контратаку. 

На почтаку другого тайму арбітр зобов'язаний був призначати пенальті у ворота малинців. На лінії воротарського майданчика Віктор Газицький отримав м'яч, і вже розвертався, щоб пробити по воротам, але Віталій Брикса, який вже лежав на газоні підняв ногу та збив нападника оржівців. Арбітр цей момент мав бачити, адже знаходився поруч, але промовчав (мабуть тому, що його ще не били).

Значної гостроти атакам малинцям додав Роман Степанов. Проти такого велетня було важко боротися захисникам "ОДЕКа", але їх страхував Юрій Кособуцький. 

Щодо оржівців, то непогані нагоди результативно завершити атаку мали Владислав Семенчук, Михайло Трофімчук та навіть Сергій Загривий, але в основні 90 хвилин володаря Кубку Рівненської області з футболу так і не вдалося визначити.

Усі основні події матчу відбулися в додані 30 хвилин, які розтягнулись більше як на годину. Пристрасті вирували як на полі, так і поблизу нього. Чергове жорстке зіткнення відбулося саме поблизу лави запасних. Футболісти почали штовхатися між собою, і до них підключилася і "лава запасних" обох команд. Коли арбітр прийняв рішення покарати жовтими картками гравців обох команд Михайла Трофімчука та Анатолія Оніщука, які вже мали попередження, і змушені були б залишити поле, не витримали нерви у батька останнього, і той накинувся на арбітра. Спільними зусиллями ледь не усієї команди ФК "Малинськ" побиття арбітра вдалося припинити. Судді залишили поле, а команди чекали на рішення щодо матчу.

Відразу виникло питання до організаторів цього матчу, нагадаємо, що за безпеку та інші супутні речі відповідає Рівненська обласна федерація футболу. ЧОМУ УВЕСЬ МАТЧ НА ЛАВІ ЗАПАСНИХ ФУТБОЛЬНОГО КЛУБУ "МАЛИНСЬК" ПЕРЕБУВАЛА СТОРОННЯ ОСОБА, ЯКА НІДЕ, В ЖОДНОМУ ДОКУМЕНТІ, ПРОТОКОЛІ, ЧИ ЗАЯВЦІ НЕ МАЄ ЖОДНОГО ВІДНОШЕННЯ ДО КЛУБУ??? Відразу і супутнє запитання, і що? Кого тепер будуть карати, чи дискваліфіковувати, як це було з Довгальцем, чи тим же Носарєвим, чи Клевакою??? 

Що ж далі? Незважаючи на те, що формально арбітр був побитий уболівальником, і Рівненська обласна федерація футболу згідно свого регламенту має понести відповідальність за незабепечення безпеки учасників поєдинку, усі прекрасно розуміють, хто був це уболівальник, і що без нього не було б фіналу "ОДЕК" - ФК "Малинськ", і ФК "Малинська" в цілому. Після майже двадцятихвилинної перерви сталася подія, яка, судячи з усього можлива тільки в матчах, які організовує Рівненська обласна федерація футболу. Після тривалого спілкування в суддівській, з керівництвом федерації, арбітр повернувся на поле і продовжив матч!!! Чи є подібні аналоги в історії НЕ рівненського футболу важко відповісти, цілком можливо, що Рівненщина в цьому плані унікальна, але не будемо стверджувати. І насправді цікаво, щоб хтось навів подібні приклади. Варто відзначити, і повторити, що побиття арбітра - це, перш за все, неспроможність організаторів забезпечити безпеку учасників матчу, і це свідчить про те, що жоден з футболістів, арбітрів, чи інших офіційних осіб матчу формально не може бути упевненим в безпеці свого життя під час гри, а значить і не може повністю зосередитись на футболі. Це вже не кажучи про те, що подібні дії до арбітра, особливо з боку однієї з команд, можуть вплинути об'єктивність його подальших рішень. Невідомо, що казало керівництво арбітрам у перерві, і правду навряд чи хтось скаже, але слід додати наступне. Керівництво РОФФ має прямий вплив на місцевих арбітрів. Адже мрія кожного судді - це проводити матчі якнайвищого рівня, тобто всеукраїнського, або навіть Європейського, чи Світового. Але спершу для цього арбітр має отримати рекомендацію від місцевої федерації (в даному випадку РОФФ) лист-рекомендацію у відповідний орган Федерації футболу України. РОФФ таку рекомендацію може дати, а може ні, і шантажувати таким чином молодого арбітра, чи взагалі змусити його завершити свою кар'єру.



Як це не дивно, але один з чиновників РОФФ за декілька хвилин після поновлення гри, сказав таке: "Тільки після того як його побили почав нормально судити".

А тим часом Павлу Таргонію сфолили майже біля кутового прапорця. Подача Олександра Ніколайчука, і сам Павло Таргоній відкриває рахунок у матчі. Гол в додатковий час та ще в такому матчі - це серйозна заявка на перемогу і багато хто з уболівальників Оржева вже почали святкувати, але дуже швидко малинці зуміли відігратись.

Віталій Брикса тепер вже в атаці швидше за Юрія Кадепського встиг до м'яча в штрафному майданчику, оборонець не зміг уникнути зіткнення. Пенальті очевидний, такий самий, як і у випадку Брикса - Газицький, але цього разу арбітр упевнено показує на одинадцятиметрову позначку, і капітан малинців Олександр Гергелюк відновлює рівновагу в рахунку 1:1.

На початку другого додаткового тайму Олександр Гергелюк знову став героєм епізоду. Після подачі з кутового він вистрибнув вище свого опікуна того ж таки Юрія Кадепського, і переправив м'яч під протилежну стійку, де Роман Савицький, який також, чомусь залишився сам лише закотив м'яча у порожні ворота - 2:1. "ОДЕК" втратив переможний рахунок менше ніж за п'ять хвилин. Усі намагання оржівців врятувати матч завершились нічим. ФК "Малинськ" - володар Кубку Рівненеської області з футболу. Рівненська обласна федерація футболу в свої здобутки поставила чергову галочку, і відрапортувала, що вони організували та провели чудовий, напружений та видовищний фінальний матч.

Можна лише додати, що тепер не потрібно дивуватись, що футбольних арбітрів на Рівненщині битимуть, більше того, судячи зі статистики, для того, щоб вибороти якийсь важливий кубок треба обов'язково побити арбітра під час цього матчу, і трофей ваш.

ВІДЕО УСЬОГО МАТЧУ:

 

 

Категорія: Кубок області | Переглядів: 988 | Додав: almoraz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
ФК "Славія" у FB

Ветерани
Матчі
21 тур
2 листопада
Маяк 1:0 Славія
Полісся +/- Експрес
Ізотоп 1:2 Колос
Ф-2 3:1 Горизонт
Енергія 1:3 Автоплюс
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 Славія 19 54
2 Автоплюс 19 46
3 Понеділок 18 40
4 Маяк 18 37
5 Ф-2 18 27
6 Ізотоп 17 25
7 Експрес 20 19
8 Полісся 19 15
9 Колос 19 15
10 Горизонт 19 10
11 Енергія 19 7
 
Рівненський р-н.
Матчі
18 тур
20 жовтня
Оріон
1:2
Славія
РОКО
2:3
Горинь
ЛМЗ-Квасилів
1:1
Продторг
Інтеркарс
6:0
Обарів
БМ Маяк
3:5
ХФК Надія
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 БМ Маяк 18 46
2 Славія 18 43
3 ЛМЗ-Квасилів 18 34
4 Інтеркарс 18 33
5 Оріон 18 26
6 РОКО 18 19
7 ХФК Надія 18 18
8 Горинь 18 18
9 Продторг 18 12
10 ФК Обарів 18 6
 
Юнаки
Матчі
3 тур
26 травня
ФК ЛМЗ-юніор
-:-
ХФК Надія-2
Комета
0:0
ФК Городок-юніор
ФК Забороль-юніор
4:2 БМ-юніор
Славія-2
6:1
ФК Обарів-юніор
Оріон-2
4:1
Горинь-2
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 Оріон-2 3 9
2 ФК ЛМЗ-юніор 2 6
3 Славія-2 2 6
4 Комета 2 4
5 ХФК Надія-2 1 3
6 ФК Забороль-юніор 2 3
7 ФК Городок-юніор 2 1
8 БМ-юніор 2 0
9 ФК Обарів-юніор 3 0
10 Горинь-2 3 0
 
Кубок району
Кубок району.
8 вересня
смт. Оржів, 14:00
ФІНАЛ

6:1

Славія 6:1 ЛМЗ-Квасилів
 
Реклама
Топ-новини
[13.03.2012][Перша ліга]
Календар першого кола Чемпіонату Рівненської області. Перша ліга. 2012 рік. (21)
[08.08.2011][Перша ліга]
ФК "Славія" готується та грає товариські матчі (14)
[22.11.2013][Футзал]
Відкритий чемпіонат міста Рівного з футзалу 2013-2014. Перша ліга. (19)
[24.04.2012][Друга ліга]
Календар першого кола Першості Рівненської області. Друга ліга. 2012 рік. (24)
[23.08.2012][Перша ліга]
Календар другого кола Чемпіонату Рівненської області. Перша ліга. 2012 рік. (11)
Увійти на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
www.FCSLAVIA.AT.UA | Усі права захищено | 2011 ©
Використовуються технології uCoz