null

Найближчі ігри
Зимовий Чемпіонат Рівненського району
Чвертьфінал
м. Рівне, ст. Хімік


-:-

Обарів -:- Славія
 
Зимовий чемпіонат
Чвертьфінал
Гоща-Садове -:- Інтеркарс
РОКО -:- Рівес
Продторг -:- БМ Маяк
Обарів -:- Славія
 
Футзал 35 +
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1
Рівнестандарт
4
12
2
Комфорт-Сервіс
2
6
3
Понеділок
3
4
4
Славія
3
3
5
Штанга
3
2
6
Yuterm 35+
2
1
7
Viking-РівнеАТО 35+
3
0
 
Реклама
Головна » 2020 » Квітень » 23 » Сторінками історії. Підкорення Кубку Рівненської області
12:48
Сторінками історії. Підкорення Кубку Рівненської області

Президент Футбольного клубу "Славія" Горислав Літвінчук в своїй колекції має усі можливі нагороди, які може здобути футбольна та футзальна команда в Рівному та області. Але, з поміж усіх трофеїв є один єдиний, який найдовше "пручався" і не підкорювався команді - це Кубок області. У 2012 році "Славія" вже володіла обласним і золотом, і сріблом, і Суперкубком, але Кубок області залишався недосяжним. І, все-таки, в ювілейний для команди рік, в якому вона зробила "Золотий дубль", трофей таки підкорився. Сталося це 15 липня у Березному, у фінальному матчі з сарненським "Маяком".

Згадуємо як це було, і що про цей матч казали в ЗМІ:

Сюжет ТРК "Рівне 1".

Березне на один день стало футбольним центром Рівненщини. Фінал кубка області приймав місцевий стадіон. Володар минулорічного трофею, клуб "Маяк" та рівненська команда "Славія", для якої цей матч був більш ніж принциповим, зустрілись у вирішальному протистоянні. Рівні сили команд до самого кінця поєдинку не дозволяли визначити найкращого.

З тридцяти двох команд у фінал Кубку області вийшли Сарненський «Маяк» та Рівненська «Славія». Клуби приїхали до Березного з серйозними намірами та цілями. Змагалися не лише полі, а й на глядацьких трибунах, де фани обох команд викрикували гасла в підтримку своїх клубів.

Поєдинок виявився важким для обох команд. Хоча у першому таймі було кілька небезпечних моментів, однак, вразити ворота суперника не спромоглася жодна з команд. Після перерви, у другій половині зустрічі «Славія» частково перехопила ініціативу в свої руки, але і в другому таймі глядачі все одно не побачили голів. Після короткої перерви, арбітри додали іще два коротких тайми. Тренери обох команд активно проводили заміну гравців задля підвищення боєздатності, але і в додатковий час рахунок не було відкрито. Після цього, переможця визначали за допомогою серії післяматчевих пенальті, яка розтягнулася аж на сім спроб. Досвід та удача була на боці Рівненської «Славії», яка і виборола перемогу та стала володарем кубку Рівненської області.

Поки обидві команди ідуть на заслужений відпочинок, після якого, наприкінці серпня продовжать свої виступи у обласному футбольному чемпіонаті.

Віктор Самчук, Юрій Кобів

Кубок області повернувся до Рівного

«Славія» виявилася сильнішою за «Маяк» - однак, тільки в серії післяматчевих пенальті. Поєдинок непоступливих суперників виявився достойним фінального протистояння.

Непоступливе протистояння рівненської і сарненської команд принесло багато позитивних емоцій вболівальникам, яких на стадіоні «Колос» у Березному в неділю зібралося понад тисячу чоловік. Втім, на забиті м’ячі глядачам довелося чекати цілих 120 хвилин.За ходом поєдинку більше моментів на те, аби забити переможний гол мали футболісти "Славії". Один із них на 118-й хвилині втратив Олексій Грицак, який пробивав з меж воротарського майданчика, проте у "рамку" так і не влучив. Віддамо належне і "Маяку", гравці якого віддали всі сили грі і гідно боролися за перемогу у матчі. Героєм серії післяматчевих пенальті став воротар "Славії" Юрій Кособуцький, який відбив два удари з "позначки". Гідно відстояв цю серію і голкіпер "Маяка", якому вдалося "взяти" удар досвідченого Дьомушкіна. Проте вирішальний "постріл" сарненчан виявився холостим - м'яч пройшов повз ворота. Отож, минулорічний володар почесного трофею склав свої повноваження, а "Славія" вперше завоювала Кубок Рівненщини та ще й зробила подарунок своїм вболівальникам на десятий рік існування клубу.

Кубок Рівненської області 2012 року. Фінал

«Маяк» (Сарни) – «Славія» (Рівне) – 0:0 (0:0, 0:0), по пенальті – 4:5.

15 липня 2012 року, стадіон «Колос» м. Березне. 1000 глядачів. Температура + 25 градусів.

Арбітри: Кравцов П. (Рівне), Фурманець О. (Костопіль), Гончар П. (Володимирець), Дзюбак П. (Березне).

Післяматчеві пенальті:

«Маяк»: Українець А., Алімов І., Бриж О., Токов А. (забили), Сергійчук І., Приймак С., Драганчук Т. (не забили);

«Славія»: Жигулін Д, Жак В., Тивончук М., Каращенко В., Гуменюк Ю. (забили), Поліщук В., Дьомушкін С. (не забили).

Попередження: Марченко О. (52 хв. – небезпечна атака суперника) – Грицак О. (59 хв. - небезпечна атака суперника), Тивончук М. (100 хв. - небезпечна атака суперника).

"Рівне вечірнє": "Славія" виграла Кубок області

Рівненська футбольна команда "Славія" на десятому році свого існування може похвалитися багатьма обласними трофеями: "золотом" та "сріблом" у чемпіонаті, здобуттям Суперкубка, перемогами у Меморіалах Шморгуна та Завадського. А от Кубок Рівненщини підопічним Горислава Литвинчука все не підкорювався. І от нарешті "Славія" здобула і його.

На нейтральному полі у Березному у фіналі рівнянам протистояв чинний володар Кубка сарненський "Маяк". І хоча у чемпіонаті сарненці після першого кола лише восьмі, саме вони змогли завдати єдиної поразки лідеру оржівському "ОДЕКу", тож про будь-яке розслаблення чи недооцінку з боку "Славії" і мови бути не могло.

Загалом фінал пройшов за незначної переваги футболістів з обласного центру, але ні в основні півтори години, ні у додаткові пів глядачі голів не побачили. Для того, щоб визначити переможця, командам довелося пробити по сім одинадцятиметрових. У підсумку голкіпер "Славії" Юрій Кособуцький виявився майстернішим за свого візаві Андрія Левчука — 5:4, і Кубок області змінює прописку.

Сергій Дьомушкін, граючий тренер команди "Славія":

— Я задоволений грою команди і результатом. Не задоволений реалізацією голевих моментів. Ми повинні були не доводити справу до пенальті. Кубок області був єдиним титулом, яким не володіла наша команда. Дякую за підтримку нашим вболівальникам — я багато грав в Україні, але такої щирої підтримки не пригадую.

Анатолій Лєснік, граючий тренер команди "Маяк":

— Ми гідно протистояли рівнянам. На жаль, забракло досвіду нашій команді, в якій йде омолодження складу. Досвідчені гравці витримали навантаження в основний і додатковий час, влучно били пенальті, а от молоді не вистачило бойового духу. Будемо працювати і здобувати перемоги.

Володимир Поліщук, голова Рівненської обласної федерації футболу:

— Вперше в історії кубкових фіналів гравці пробивали стільки пенальті. Як фахівець скажу, що поєдинок був не дуже високого рівня. Гравцями обох команд було втрачено чимало по-справжньому голевих моментів. Особливо це стосується футболістів "Славії". Сьогодні є сподівання, що нарешті відновиться і професійна команда, яка повинна стати вершиною футбольної піраміди в області.

Тепер на гравців "Славії" та "Маяка" очікує відпустка. Старт другого кола чемпіонату області заплановано на 26 серпня. До речі, на рівнян у листопаді ще очікує Суперкубок, в якому вони зустрінуться з чемпіоном або ж, якщо самі стануть чемпіоном, все тим же сарненським "Маяком".

"Сім днів". У подарунок до десятиріччя – кубок області

В упертій та безкомпромісній боротьбі відбувся фінальний поєдинок Кубка області з футболу 2012 року. У вирішальному матчі в Березному, що зібрав більш як тисячу вболівальників, зійшлися рівненська «Славія» та сарненський «Маяк». Аби визначити переможця зустрічі, основного (0:0) і додаткового (0:0) часу виявилося замало. Довелося пробивати післяматчеві пенальті, які вправніше виконали рівненські футболісти (5:4) і вибороли почесний трофей.

«Славія» впродовж усього матчу мала ігрову перевагу. Сарненці сконцентрували свою увагу на захисті власних воріт. Діючи чітко і впевнено, вони відбивали численні атаки суперника. Натомість, у разі можливості, швидко переходили в контратаку. «Славія» намагалася закріпити свою перевагу забитим голом. Проте м’яч уперто не йшов у ворота «Маяка». В одних випадках підопічних Сергія Дьомушкіна підводила неточність у завершальній стадії атаки, в інших – надійно діяв у воротах суперників Олександр Симонович.

Аби не доводити справу до серії післяматчевих пенальті, тренерський штаб «Славії» замінами підсилював атакуючий потенціал команди. Гол назрівав. Проте жодного влучного результативного удару ні в основний, ні в додатковий час завдано не було. Володаря Кубка області визначили післяматчеві пенальті. На останній хвилині другого додаткового тайму «Маяк» поміняв воротаря: на футбольне поле вийшов досвідчений Андрій Левчук. Проте він не зміг допомогти команді. Натомість Юрій Кособуцький став справжнім героєм поєдинку. Двічі він парирував удари сарненчан, а у вирішальному ударі змусив суперника помилитися і пробити повз ворота. 5:4 – перемога по пенальті, і «Славія» робить гарний подарунок собі на десятиріччя.

У «Славії» пенальті забивали Дмитро Жигулін, Вадим Жак, Михайло Тивончук, Віктор Каращенко, Юрій Гуменюк. Не забили Володимир Поліщук (повз), Сергій Дьомушкін (воротар).

За «Маяк» відзначилися Артем Українець, Ігор Алімов, Олексій Бриж, Андрій Токов. Не забили Ігор Сергійчук (воротар), Сергій Примак (воротар), Тарас Драганчук (повз).

Сергій Дьомушкін, граючий тренер ФК «Славія»:

– Я задоволений грою команди і результатом. Незадоволений реалізацією гольових моментів. Ми повинні були не доводити справу до пенальті. Досі кубок області був єдиним титулом, яким не володіла наша команда. За десять років ми зібрали майже повну колекцію нагород обласних змагань – не вистачало лише кубка. У рік ювілею команди ми довели, що «Славія» найкраща. До «зимового» кубка, який ми здобували не раз, до чемпіонського титулу, до суперкубка нарешті додали і кубок області. Ми – кращі! Дякую за підтримку нашим уболівальникам – я багато грав в Україні, але такої щирої підтримки не пригадую.

Анатолій Лєснік, граючий тренер ФК «Маяк»:

– Ми гідно протистояли рівнянам. На жаль, забракло досвіду нашій команді, в якій іде омолодження складу. Досвідчені гравці витримали навантаження в основний і додатковий час, влучно били пенальті. На жаль, молодим гравцям не вистачило бойового духу. Будемо працювати і здобувати перемоги.

Володимир Поліщук, голова Рівненської обласної федерації футболу:

– Уперше в історії кубкових фіналів гравці пробивали стільки пенальті. Як фахівець скажу, що поєдинок був не дуже високого рівня. Гравці обох команд втратили чимало гольових моментів. Особливо це стосується футболістів «Славії». Сподіваюся, що нарешті відновиться і професійна команда, яка повинна стати вершиною футбольної піраміди в області.

Не можна оминути увагою вболівальників обох команд. Упродовж усього часу, від стартового свистка до вручення кубка області, вони змагались у скандуваннях.
І тут перемогу святкували вболівальники рівненської «Славії». За такої підтримки неможливо було не виграти. Саме про це сказав президент ФК «Славія» Горислав Літвінчук після гри: «Ми не мали права програти цей матч за такої підтримки».

Фоторепортаж з гри дивіться на сторінці Футбольного клубу "Славія" у соцмережі Facebook

Категорія: Славія | Переглядів: 451 | Додав: almoraz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
ФК "Славія" у FB

Ветерани
Матчі
21 тур
2 листопада
Маяк 1:0 Славія
Полісся +/- Експрес
Ізотоп 1:2 Колос
Ф-2 3:1 Горизонт
Енергія 1:3 Автоплюс
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 Славія 19 54
2 Автоплюс 19 46
3 Понеділок 18 40
4 Маяк 18 37
5 Ф-2 18 27
6 Ізотоп 17 25
7 Експрес 20 19
8 Полісся 19 15
9 Колос 19 15
10 Горизонт 19 10
11 Енергія 19 7
 
Рівненський р-н.
Матчі
18 тур
20 жовтня
Оріон
1:2
Славія
РОКО
2:3
Горинь
ЛМЗ-Квасилів
1:1
Продторг
Інтеркарс
6:0
Обарів
БМ Маяк
3:5
ХФК Надія
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 БМ Маяк 18 46
2 Славія 18 43
3 ЛМЗ-Квасилів 18 34
4 Інтеркарс 18 33
5 Оріон 18 26
6 РОКО 18 19
7 ХФК Надія 18 18
8 Горинь 18 18
9 Продторг 18 12
10 ФК Обарів 18 6
 
Юнаки
Матчі
3 тур
26 травня
ФК ЛМЗ-юніор
-:-
ХФК Надія-2
Комета
0:0
ФК Городок-юніор
ФК Забороль-юніор
4:2 БМ-юніор
Славія-2
6:1
ФК Обарів-юніор
Оріон-2
4:1
Горинь-2
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 Оріон-2 3 9
2 ФК ЛМЗ-юніор 2 6
3 Славія-2 2 6
4 Комета 2 4
5 ХФК Надія-2 1 3
6 ФК Забороль-юніор 2 3
7 ФК Городок-юніор 2 1
8 БМ-юніор 2 0
9 ФК Обарів-юніор 3 0
10 Горинь-2 3 0
 
Кубок району
Кубок району.
8 вересня
смт. Оржів, 14:00
ФІНАЛ

6:1

Славія 6:1 ЛМЗ-Квасилів
 
Реклама
Топ-новини
[13.03.2012][Перша ліга]
Календар першого кола Чемпіонату Рівненської області. Перша ліга. 2012 рік. (21)
[08.08.2011][Перша ліга]
ФК "Славія" готується та грає товариські матчі (14)
[22.11.2013][Футзал]
Відкритий чемпіонат міста Рівного з футзалу 2013-2014. Перша ліга. (19)
[24.04.2012][Друга ліга]
Календар першого кола Першості Рівненської області. Друга ліга. 2012 рік. (24)
[23.08.2012][Перша ліга]
Календар другого кола Чемпіонату Рівненської області. Перша ліга. 2012 рік. (11)
Увійти на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
www.FCSLAVIA.AT.UA | Усі права захищено | 2011 ©
Використовуються технології uCoz