null

Найближчі ігри
Зимовий Чемпіонат Рівненського району
Чвертьфінал
м. Рівне, ст. Хімік


-:-

Обарів -:- Славія
 
Зимовий чемпіонат
Чвертьфінал
Гоща-Садове -:- Інтеркарс
РОКО -:- Рівес
Продторг -:- БМ Маяк
Обарів -:- Славія
 
Футзал 35 +
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1
Рівнестандарт
4
12
2
Комфорт-Сервіс
2
6
3
Понеділок
3
4
4
Славія
3
3
5
Штанга
3
2
6
Yuterm 35+
2
1
7
Viking-РівнеАТО 35+
3
0
 
Реклама
Головна » 2020 » Квітень » 17 » Сторінками історії. Перший Суперкубок
09:21
Сторінками історії. Перший Суперкубок

Напередодні ми розповідали про перший і до цього часу єдиний "Золотий матч" в історії рівненського футболу, а сьогодні, пропонуємо згадати ще один історичний поєдинок, не лише для Футбольного кулуб "Славії", але й для Рівненщини. Навесні 2010 року був вперше розіграний Суперкубок Рівненської області. 

18 квітня 2010 року на рівненському "Авангарді" зустрічались два принципові суперники тих років, Чемпіон 2009 ФК "Славія" та Володар Кубку "ОДЕК". Це був безкомпромісний поєдинок з великою кількістю гольових моментів, попереджень та драматичною розв'язкою. Тоді, нинішній тренер "Славії", Роман Байрашевський був воротарем в команді, і в першому додатковому таймі за рахунку 1:1 помилився, за що і отримав вилучення та пенальті у свої ворота. Місце в "рамці" зайняв Андрій Мозеров, а Дмитро Улянчук з одинадцятиметрового пробив вище воріт. Після 120 хвилин ігрового часу суперники так і не змогли визначити кращого. Тож, трофей розігрували у серії післяматчевих пенальті. Перший в історії Рівненщини Суперкубок здобув ФК "Славія". Для справжніх гурманів, пропонуємо Вам відео усього матчу. 

Відео всього матчу:

А ось що про це писали рівненські ЗМІ:

Суперкубок Рівненської області 2010 року

18.04.2010 "Славія" (Рівне) "ОДЕК" (Оржів) 1:1 5:3

 

18.04.2010. Рівне. Стадіон "Авангард". 1000 глядачів. + 16°С градусів.
Суддя: Андрій Кущевой (Рівне)
"Славія" (Рівне) - "ОДЕК" (Оржів) - 1:1 (1:0). По пенальті - 5:3

Голи:
Каращенко Віктор, 19 (1:0)
Топоровський Тарас, 67 (1:1)

Незабиті пенальті:
Улянчук Дмитро ("ОДЕК" (Оржів)), 101 (повз ворота)

Післяматчеві пенальті:
1. Круковець Сергій ("Славія" (Рівне)), - гол (1:0)
2. Полончук Олександр ("ОДЕК" (Оржів)), - не забив (1:0)
3. Каращенко Віктор ("Славія" (Рівне)), - гол (2:0)
4. Ядчишин Роман ("ОДЕК" (Оржів)), - гол (2:1)
5. Гордійчук Юрій ("Славія" (Рівне)), - гол (3:1)
6. Мартиненко Дмитро ("ОДЕК" (Оржів)), - гол (3:2)
7. Ткачук Олександр Р. ("Славія" (Рівне)), - гол (4:2)
8. Топоровський Тарас ("ОДЕК" (Оржів)), - гол (4:3)
9. Герус Андрій ("Славія" (Рівне)), - гол (5:3)

"Славія" (Рівне): Байрашевський Роман; Сідоров Віталій; Круковець Сергій; Герус Ігор; Шипуков Валерій (Герус Андрій, 61); Лисенко Максим (Мозеров Андрій, 102); Семиряк Іван; Волох Роман; Гаркуша Юрій (Ткачук Олександр Р., 58); Каращенко Віктор; Гуменюк Юрій (Шитюк Михайло, 76) (Гордійчук Юрій, 116).
"ОДЕК" (Оржів): Голюк Вячеслав; Полончук Олександр; Скляр Євген; Чикалюк Сергій (Мартиненко Дмитро, 63); Шаюк Сергій (Ядчишин Роман, 46); Кучер Олег (Коляда Микола, 117); Ткачук Валерій (Пуц Віктор, 46); Стасюк Юрій (Гаврилюк Олександр, 75); Оніщук Віктор (Топоровський Тарас, 46); Давидюк Андрій; Улянчук Дмитро.

Попередження: Ткачук Валерій, 8; Герус Ігор, 39; Скляр Євген, 39; Каращенко Віктор, 45+1; Гаркуша Юрій, 52; Сідоров Віталій, 66; Кучер Олег, 93; Ядчишин Роман, 115; Мартиненко Дмитро, 117; Герус Андрій, 118.
Вилучення: Байрашевський Роман, 101.

 

ЗМІ про Суперкубок 2010

 

Тиженевик ОГО
Рівненська "Славія” здобула перший Суперкубок
Суперкубок області з футболу в матчі з володарем Кубка оржівським "ОДЕКом” минулої неділі здобув минулорічний чемпіон Рівненщини рівненська "Славія”, гравці якої влучно пробили всі післяматчеві пенальті.
 
На газоні стадіону "Авангард” в обласному центрі у дебюті зустрічі ініціативою міцно заволоділи рівняни, які після декількох гострих випадів до воріт суперників на 19-й хвилині відкрили рахунок. Відзначився Віктор Каращенко, який свого часу виступав й за оржівський клуб.
Після перерви наставник "ОДЕКу” Олег Кучер випустив на поле Тараса Топоровського та Віктора Пуца, оржівці заграли значно швидше і почали створювати гострі моменти вже біля воріт рівнян. На 66-й хвилині Топоровський таки досяг свого — 1:1. Більшого суперники в основний час гри не досягли. Отож, арбітр зустрічі Андрій Кущевой призначив два додаткові тайми по 15 хвилин. В одній з атак "ОДЕКу” захисники проґавили вихід на ворота "Славії” все того ж Топоровського, і голкіперу Романові Байрашевському нічого не залишалося, як зупинити нападника ціною червоної картки. Щоправда, м’яч таки потрапив у сітку воріт, однак арбітр його не зарахував, призначивши натомість пенальті.
У ворота став резервний голкіпер Андрій Мозеров — й одразу врятував команду, парирувавши одинадцятиметровий від Дмитра Улянчука. Збадьорені цим, "славійці” заграли активніше, однак більше голів глядачі не побачили. Натомість стали свідками футбольної лотереї — післяматчевих пенальті. І тут знову відмінно зіграв Мозеров, який парирував удар свого екс-одноклубника по "Штурму” і "Вересу” Олександра Полончука. А от гравці ”Славії” пробивали без промаху — і заслужено здобули перемогу. А з нею — й Суперкубок, який розігрувався вперше.
Провінційка
„Славія” продовжує колекціонувати Кубки!
У неділю вперше в історії Рівненського футболу, відбувся Суперкубок області з футболу. Щоб виявити найсильнішу команду та розпочати новий сезон на центральному стадіоні „Авангард”, зійшлися чемпіон області рівненська „Славія” та володар Кубка області оржівський „ОДЕК”. Суперники продемонстрували яскраву гру, в якій вболівальники побачили все, чим приваблює футбол — безкомпромісну боротьбу, голи, додатковий час, вилучення, нереалізований одинадцятиметровий удар, післяматчеві пенальті.
У першому таймі сильнішими були номінальні господарі — команда „Славія”. Наслідком цієї активності став гол, який забив Віктор Каращенко. „ОДЕК”, випустивши у бій свіжі сили, зумів переламати хід матчу після перерви. Тепер номінальні господарі більше думали про захист своїх воріт. Втримати їх „сухими” не вдалося. Тарас Топоровський був більш вправніший у чужому карному майданчику і рахунок став нічийним — 1:1.
Таким він протримався протягом основного та додаткового часу. Щоправда у середині першого додаткового тайму „ОДЕК” мав нагоду відзначитися. Тарас Топоровський „обікрав” Романа Байрашевського і спрямував м’яч у ворота суперника. Воротар „Славії” збив гравця Оржева і намагався вибити "плямистого”. Суддя призначив пенальті і вилучив з футбольного поля Романа Байрашевського. Сергій Дьомушкін був змушений замість польового гравця випустити Андрія Мозерова, який став героєм матчу. Виконувати одинадцятиметровий вирок взявся Дмитро Улянчук і запусти м’яч вище воріт. Заключна п’ятнадцятихвилинка запам’яталася жорсткою боротьбою, жовтими картками і замінами. Суперники чекали на післяматчеві пенальті.
Номінальні господарі просто філігранно використали свої можливості. П’ять ударів — п’ять голів. Гравці „ОДЕКа” не змогли похвалитися такою результативністю. Олександр Полончук не переграв Андрія Мозерова, який допоміг команді стати першим володарем Суперкубка області. Взагалі ”Славія” набрала крейсерську швидкість. Лише у цьому році команда стала переможцем трьох турнірів: присвяченому пам’яті Володимира Шморгуна, присвяченого пам’яті професора Завадського та в Суперкубку.

 

Рівненський репортер
Суперкубок області здобула «Славія»
Уперше в історії Рівненського футболу був розіграний Суперкубок області. У недільній зустрічі на стадіоні «Авангард» почесний трофей розіграли минулорічний чемпіон Рівненщини, місцева «Славія», та володар Кубка області, оржівський «ОДЕК». Цікавий матч так і не виявив сильнішого, і переможець визначався в серії одинадцятиметрових ударів.

«Славія» (Рівне) - «ОДЕК» (Оржів) – 1:1, по пен.: 5:3
Рівне: Байрашевський, Сидоров, Круковець, Ігор Герус, Шипуков (Андрій Герус, 64), Лисенко (Мозеров, 100), Семеряк, Волох-к., Гаркуша (О. Ткачук, 62), Каращенко, Гуменюк (Шитюк, 79, Горд ійчук 116). Головний тренер: Сергій Дьомушкін.
Оржів: Голюк, Полончук, Скляр, Чикалюк (Мартиненко, 65), Шаюк (Ядчишин, 46), Кучер (Коляда, 111), В. Ткачук (Пуц, 46), Улянчук, Стасюк (Гаврилюк, 77), Оніщук (Топоровський, 46), Давидюк-к. Граючий тренер: Олег Кучер.
Голи: Каращенко (19) – Топоровський (67).
У першому таймі за рівної гри голом відзначився нападник «Славії» Віктор Каращенко. Після перерви ініціатива перейшла вже до оржівців, які мали багато моментів для взяття воріт Романа Байрашевського. Однак лише раз оборона рівнян дала збій, і Тарас Топоровський, який вийшов на заміну, вдало зіграв у штрафному майданчику і переграв досвідченого голкіпера. Таким чином, основний та додатковий час у матчі принципових суперників закінчився нічийним рахунком – 1:1. Тож переможця визначали в серії післяматчевих пенальті. Краще з нервами впоралися рівняни, які в підсумку перемогли оржівців - 5:3. Отож, підопічні Сергія Дьомушкіна стали першими в історії рівненського футболу володарями Суперкубка області 2010.

 

Категорія: Славія | Переглядів: 418 | Додав: almoraz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
ФК "Славія" у FB

Ветерани
Матчі
21 тур
2 листопада
Маяк 1:0 Славія
Полісся +/- Експрес
Ізотоп 1:2 Колос
Ф-2 3:1 Горизонт
Енергія 1:3 Автоплюс
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 Славія 19 54
2 Автоплюс 19 46
3 Понеділок 18 40
4 Маяк 18 37
5 Ф-2 18 27
6 Ізотоп 17 25
7 Експрес 20 19
8 Полісся 19 15
9 Колос 19 15
10 Горизонт 19 10
11 Енергія 19 7
 
Рівненський р-н.
Матчі
18 тур
20 жовтня
Оріон
1:2
Славія
РОКО
2:3
Горинь
ЛМЗ-Квасилів
1:1
Продторг
Інтеркарс
6:0
Обарів
БМ Маяк
3:5
ХФК Надія
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 БМ Маяк 18 46
2 Славія 18 43
3 ЛМЗ-Квасилів 18 34
4 Інтеркарс 18 33
5 Оріон 18 26
6 РОКО 18 19
7 ХФК Надія 18 18
8 Горинь 18 18
9 Продторг 18 12
10 ФК Обарів 18 6
 
Юнаки
Матчі
3 тур
26 травня
ФК ЛМЗ-юніор
-:-
ХФК Надія-2
Комета
0:0
ФК Городок-юніор
ФК Забороль-юніор
4:2 БМ-юніор
Славія-2
6:1
ФК Обарів-юніор
Оріон-2
4:1
Горинь-2
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 Оріон-2 3 9
2 ФК ЛМЗ-юніор 2 6
3 Славія-2 2 6
4 Комета 2 4
5 ХФК Надія-2 1 3
6 ФК Забороль-юніор 2 3
7 ФК Городок-юніор 2 1
8 БМ-юніор 2 0
9 ФК Обарів-юніор 3 0
10 Горинь-2 3 0
 
Кубок району
Кубок району.
8 вересня
смт. Оржів, 14:00
ФІНАЛ

6:1

Славія 6:1 ЛМЗ-Квасилів
 
Реклама
Топ-новини
[13.03.2012][Перша ліга]
Календар першого кола Чемпіонату Рівненської області. Перша ліга. 2012 рік. (21)
[08.08.2011][Перша ліга]
ФК "Славія" готується та грає товариські матчі (14)
[24.04.2012][Друга ліга]
Календар першого кола Першості Рівненської області. Друга ліга. 2012 рік. (24)
[22.11.2013][Футзал]
Відкритий чемпіонат міста Рівного з футзалу 2013-2014. Перша ліга. (19)
[23.08.2012][Перша ліга]
Календар другого кола Чемпіонату Рівненської області. Перша ліга. 2012 рік. (11)
Увійти на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
www.FCSLAVIA.AT.UA | Усі права захищено | 2011 ©
Використовуються технології uCoz