null

Найближчі ігри
Зимовий Чемпіонат Рівненського району
Чвертьфінал
м. Рівне, ст. Хімік


-:-

Обарів -:- Славія
 
Зимовий чемпіонат
Чвертьфінал
Гоща-Садове -:- Інтеркарс
РОКО -:- Рівес
Продторг -:- БМ Маяк
Обарів -:- Славія
 
Футзал 35 +
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1
Рівнестандарт
4
12
2
Комфорт-Сервіс
2
6
3
Понеділок
3
4
4
Славія
3
3
5
Штанга
3
2
6
Yuterm 35+
2
1
7
Viking-РівнеАТО 35+
3
0
 
Реклама
Головна » 2020 » Травень » 7 » Сторінками історії. ФК "Славія" переможець Ліги Чемпіонів (ВІДЕО)
13:18
Сторінками історії. ФК "Славія" переможець Ліги Чемпіонів (ВІДЕО)

Турнір з пафосною та голосною назвою "Ліга Чемпіонів" на Рівненщині з'явився на початку 2010-х років, якщо не зраджує пам'ять, то у 2013. Ідея змагань доволі цікава. В ньому беруть участь переможці районних чемпіонатів, і, власне розігрують трофей. Тож, для команд, які щорічно, як то кажуть "варяться в своєму соку" у районі, спробувати сили на фоні інших подібних суперників - це гарний стимул, не кажучи вже про те, що вирватись і пограти десь у футбол всім колективом трохи далі сусіднього села - це для багатьох гравців було справжньою подією. Ну і що не кажіть, а отримати титул "Переможець Ліги Чемпіонів" - це звучить гордо. Відразу ліричний відступ на цю тему. Першим переможцем цих змагань був "Моноліт" з теперішнього Вараша. І от якось "жалівся" хтось з тренерів "Ізотоп-РАЕС", що "монолітівці" їх при нагоді підколюють, типу "От ми переможці Ліги Чемпіонів, а Ви, лузери, де грали і що здобули?" (не дослівно, але десь так). ФК "Славія" також має таке звання. І про цей турнір та перемогу в ньому ми і згадаємо в рубриці "Сторінками історії". 

Традиційно розпочнемо з передісторії. Після здобуття Кубку області у 2012, для "Славії" не залишилось турнірів в Рівненській області, які команда ще не вигравала. Тож, клуб переключився на ветеранський та районний футбол, де було ще "непахане поле". І сталося це дуже вчасно. У 2013 "Музей трофеїв Славії" поповнився першим ветеранським золотом та ще нагородами всеукраїнського гатунку (про це ми розповідали в попередніх матеріалах нашої рубрики), і нічого не заважало "Славії" поставити ціль стати переможцем Ліги Чемпіонів. Як і в багатьох інших змаганнях, "з першого підходу" вершину не вдалося підкорити, а от у 2014 вдруге команда на граблі не наступила. 

До слова, то перші розіграші цього турніру значно оживили обласний та районний футбол, і участь в ньому брали представники ледь не всіх районних чемпіонатів. Але, поступово інтерес до цих змагань згас, і вже роки 2-3 як вони "канули в лєту" і зараз не проводяться. 

Найбільше з тих часів згадується це те, що деякі гравці "Славії", встигали відігравати за два дні по три повноцінні матчі. Тут справжній професіоналізм проявляли ті кому за 35, адже на них випадав найбільший тягар. Будучи кістяком і районної і ветеранської команди, вони в суботу встигали відігравати матчі Ліги Чемпіонів та Чемпіонату області серед ветеранів, а в неділю ще й Чемпіонат району. Пам'ятається, що були такі дні, коли відразу після першого матчу, Президент клубу Горислав Літвінчук садив до себе в бус декілька футболістів, і ті вже в дорозі відпочивали і перевдягалися та приїжджали на наступну гру і відразу виходили на поле. Крім цього в пам'яті залишились "знайомства" з "колоритними" командами різних районів, наприклад поїздка на Березнівщину в Старе Село, куди навіть по GPS було важко дістатися, одним словом - це було цікаво, драйвово та весело. 

Тож, у 2014 "Славія" успішно дісталася до фіналу, де знову мала зіграти з "Монолітом", якому поступилася у вирішальній серії за трофей у 2013. Цього разу, ігри були напруженими, але завершились здобуттям трофею. Як це було, згадуємо у матеріалах нашого сайту:

Чемпіонство у районі та поразка у Лізі Чемпіонів. ВІДЕО

Визначальними для "Славії" були ці вихідні. Команда за два дні мала зіграти відразу у трьох турнірах. Полегшили справу ветерани Дубровиці, які офіційно відмовились від участі в Чемпіонаті області, тож рівнянам не довелося їхати на цей матч, і команда отримала перемогу з технічним рахунком 3:0. Проте ці змагання для "Славії" вже "завершенні", адже команда достроково стала їх переможцем. Набагато відповідальнішими були ігри в Чемпіонаті Рівненського району та у Лізі Чемпіонів.

Для того, щоб офіційно оформити звання кращої футбольної команди Рівненського району, "Славії" необхідна була перемога у Клевані, і з цим підопічні Романа Байрашевського чудово впоралися - 4:2, і за тур до завершення турніру "Славія" стала недосяжною для суперників. Тож вітаємо команду з черговим званням Чемпіона Рівненського району з футболу.

У цьому сезоні для "Славії" залишилась лише одна незавершена справа - це Ліга Чемпіонів. У фіналі турніру суперник - минулорічний переможець змагань "Моноліт" з Кузнецовська. І перший матч команди грали у місті атомників. 

"Моноліт" виявився гідним суперником, особливо в реалізації своїх гольових нагод, що призвело до рахунку 2:0 по ходу гри, що аж ніяк не влаштовувало "Славію". Якось так співпало, що на останніх хвилинах матчу вийшов Сергій Дьомушкін, і гості відразу забили, відзначився Павло Іщук, тож підсумковий рахунок матчу 2:1.

Найближчої суботи команди зіграють матч-відповідь, де і буде визначений переможець Ліги Чемпіонів 2014 року. Місце та час початку гри буде повідомлено на нашому сайті найближчим часом.

ВІДЕООГЛЯД:

ВІДЕО УСЬОГО МАТЧУ:

"Славія" виграла ВСЕ! ВІДЕО

На Рівненщині не залишилось футбольних змагань, які ще не вигравав Футбольний клуб "Славія". Донедавна таким був відносно "молодий" турнір "Ліга Чемпіонів", участь в якому беруть переможці районних змагань. І все ж таки з другої спроби і цей трофей підкорився команді.

Загалом участь у цьогорічній "Лізі Чемпіонів" взяли сімнадцять команд із двадцяти, що є найбільшою кількістю за час існування турніру. Груповий етап "Славія" пройшла на одному диханні, без особливих проблем перемігши усіх суперників. На стадії плей-оф вже не так все йшло гладко. У чвертьфіналі після виїзної нічиї у Великих Цепцевичах, "Славія" мінімально перемогла на своєму полі "Горинь" 1:0. Моментом істини для "Славії" повинно було стати півфінальне протистояння із командою "Синів-Гоща", але після нічиї у Гощі 2:2, суперник до Великої Омеляни не приїхав. 

У фіналі "Славії" протистояв минулорічний кривдник команди у цьому турнірі та переможець "Ліги Чемпіонів" 2013 "Моноліт". Не хочеться згадувати той матч цих двох команд, лише відзначимо, що цього разу все пройшло з усіма "Респектами", "Фейр-Плеями", в чесній боротьбі та дружній атмосфері, що ще раз доводить, що події річної давнини в матчі між цими командами були спровоковані явно не футболістами.

Тож у першому фінальному матчі у Кузнецовську "Славія" поступилася з мінімальним рахунком 1:2. Напевно лише найвідданіші вболівальники "Моноліта" вірили в те, що у Рівному їх команда зможе вдруге поспіль здобути трофей, і не дозволити "Славії" виграти єдину нагороду, що залишилась в обласному футболі.

Щоправда, поєдинок видався не простим для "Славії", а команди показали видовищний футбол, який був гідний фіналу.

Ігрову перевагу від стартового свистка мала "Славія", гості ж, прогнозовано, прагнули відповідати гострими контратаками, все ж таки, більше озираючись на власні ворота, бо забивати потрібно було саме "Славії". Розклад сил змінився на тридцять першій хвилині. Андрій Давидюк відгукнувся на дальній навіс, і в один дотик, ударом головою переправив м'яч у ворота 1:0. Тепер вже "Славія" була у фаворитах, а "Моноліту" необхідно було забивати гол. І моменти для цього в них були. Ще за рахунку 0:0 нападник гостей вийшов сам на сам з кіпером "Славії", але замість того, щоб спокійно забити гол, почав картинно падати, "випрошуючи" пенальті. Арбітр матчу Сергій Милян акторської майстерності футболіста не оцінив, і гості залишились ні з чим. До слова, судді в обох фінальних матчах відпрацювали на відмінно, і правильно приймали рішення у дуже суперечливих та "тонких" епізодах, в яких без відеоповтору розібратися фактично було не можливо.

Мінімальна перевага "Славії" трималася до 54 хвилини, і знову Андрій Давидюк скористався ювелірним пасом від Сергія Дьомушкіна та подвоїв рахунок 2:0. Для "Моноліта", фактично нічого не змінилося, адже як і раніше їм потрібно було забити лише один гол, і шанси на загальну перемогу знову ставали реальними. Щоправда до кінця матчу "Славія" так і не дала суперникам цього зробити. Надійно грав захист, а коли він не справлявся, то нападників підводила майстерність. Тож матч так і закінчився з рахунком 2:0, а це означає, що "Славія" стала переможцем обласної Ліги Чемпіонів.

ВІДЕООГЛЯД:

ВІДЕО УСЬОГО МАТЧУ:

Категорія: Славія | Переглядів: 352 | Додав: almoraz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
ФК "Славія" у FB

Ветерани
Матчі
21 тур
2 листопада
Маяк 1:0 Славія
Полісся +/- Експрес
Ізотоп 1:2 Колос
Ф-2 3:1 Горизонт
Енергія 1:3 Автоплюс
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 Славія 19 54
2 Автоплюс 19 46
3 Понеділок 18 40
4 Маяк 18 37
5 Ф-2 18 27
6 Ізотоп 17 25
7 Експрес 20 19
8 Полісся 19 15
9 Колос 19 15
10 Горизонт 19 10
11 Енергія 19 7
 
Рівненський р-н.
Матчі
18 тур
20 жовтня
Оріон
1:2
Славія
РОКО
2:3
Горинь
ЛМЗ-Квасилів
1:1
Продторг
Інтеркарс
6:0
Обарів
БМ Маяк
3:5
ХФК Надія
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 БМ Маяк 18 46
2 Славія 18 43
3 ЛМЗ-Квасилів 18 34
4 Інтеркарс 18 33
5 Оріон 18 26
6 РОКО 18 19
7 ХФК Надія 18 18
8 Горинь 18 18
9 Продторг 18 12
10 ФК Обарів 18 6
 
Юнаки
Матчі
3 тур
26 травня
ФК ЛМЗ-юніор
-:-
ХФК Надія-2
Комета
0:0
ФК Городок-юніор
ФК Забороль-юніор
4:2 БМ-юніор
Славія-2
6:1
ФК Обарів-юніор
Оріон-2
4:1
Горинь-2
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 Оріон-2 3 9
2 ФК ЛМЗ-юніор 2 6
3 Славія-2 2 6
4 Комета 2 4
5 ХФК Надія-2 1 3
6 ФК Забороль-юніор 2 3
7 ФК Городок-юніор 2 1
8 БМ-юніор 2 0
9 ФК Обарів-юніор 3 0
10 Горинь-2 3 0
 
Кубок району
Кубок району.
8 вересня
смт. Оржів, 14:00
ФІНАЛ

6:1

Славія 6:1 ЛМЗ-Квасилів
 
Реклама
Топ-новини
[13.03.2012][Перша ліга]
Календар першого кола Чемпіонату Рівненської області. Перша ліга. 2012 рік. (21)
[08.08.2011][Перша ліга]
ФК "Славія" готується та грає товариські матчі (14)
[24.04.2012][Друга ліга]
Календар першого кола Першості Рівненської області. Друга ліга. 2012 рік. (24)
[22.11.2013][Футзал]
Відкритий чемпіонат міста Рівного з футзалу 2013-2014. Перша ліга. (19)
[23.08.2012][Перша ліга]
Календар другого кола Чемпіонату Рівненської області. Перша ліга. 2012 рік. (11)
Увійти на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
www.FCSLAVIA.AT.UA | Усі права захищено | 2011 ©
Використовуються технології uCoz