null

Найближчі ігри
Зимовий Чемпіонат Рівненського району
Чвертьфінал
м. Рівне, ст. Хімік


-:-

Обарів -:- Славія
 
Зимовий чемпіонат
Чвертьфінал
Гоща-Садове -:- Інтеркарс
РОКО -:- Рівес
Продторг -:- БМ Маяк
Обарів -:- Славія
 
Футзал 35 +
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1
Рівнестандарт
4
12
2
Комфорт-Сервіс
2
6
3
Понеділок
3
4
4
Славія
3
3
5
Штанга
3
2
6
Yuterm 35+
2
1
7
Viking-РівнеАТО 35+
3
0
 
Реклама
Головна » 2013 » Листопад » 13 » Гравцям МФК "Кардинал-Рівне" пояснювали правила гри у футзал
20:27
Гравцям МФК "Кардинал-Рівне" пояснювали правила гри у футзал

Ця новина хоч і про футзал, але актуальна для кожного футболіста, уболівальника, і будь-кого іншого, хто хоч трошки має відношення до футболу. Хотілось би послухати думку відвідувачів нашого сайту відносно усього того, що тут написано.

На мою суб'єктивну думку, останні "найскандальніші" новини у футзальному господарстві України, були так чи інакше пов'язані з служителями феміди. Мабуть не варто нагадувати хто і що робив та говорив, усі це прекрасно пам'ятають. Висловлюю особисту подяку Президенту хмельницького "Спорлідер+", який створив прецендент та завдяки якому те, про що я говорив і доносив у вуха керівникам суддівського корпусу багато років нарешті реалізувалося.

А питання стояло в тому, що, футбол (футзал) хоч і вважається консервативним видом спорту, але не стоїть на місці, гра і правила постійно розвиваються та вдосконалюються. Навіть спілкуючись з місцевими, рівненськими арбітрами, чую від них, що вони постійно їздять на якісь семінари, конференції, курси тощо, де їм "світила" пояснюють як судити та трактувати той чи інший епізод. Цю науку вони благополучно втілюють у життя проводячи матчі різних рівнів. От тільки "неувязочка" получається, що а ні футболісти, а ні вболівальники, а ні тренери про "прогрес" анічогісінько не знають. В результаті, В КОЖНОМУ матчі суддю, який чітко та добросовісно виконує рекомендації керівництва, в кращому випадку, хоча б раз, і подумки кожен учасник, чи присутній на матчі назе..., ну а в гіршому...

І після останніх "гучних" заяв, нарешті "лёд тронулся". ФФУ, АФУ та "Екстра-ліга" почала проводити та пообіцяли, що подібні заходи стануть регулярними зустріч з вищезгаданих "світил арбітражу" із керівництвом, тренерами та футболістами команд. Перший візит відбувся у Рівне до МФК "Кардинал-Рівне" (чому обрали наш клуб... мабуть збіг, а може тому що Голова комітету арбітражу АФУ Юрій Веремчук рівнянин - це не важливо). Ось що про дану подію пише портал SPORT.UA

Перед тим, як почнете читати, ще кілька секунд Вашої уваги, бо з цього приводу маю кілька раціоналізаторських пропозицій.

По-перше: Думаю, що даний захід не є секретним, і інформація озвучена на ньому не містить жодних таємниць. То, може, було б не погано усю цю зустріч зафіксувати на відео та розмістити, хоча б в Інтернеті, аби про правила футзалу знали не тільки судді та футболісти, але й вболівальники, для яких усі ці футзальні змагання проводяться???

По-друге: Чому б суддівському комітету не повідомляти, хоча б на сайті АФУ, чи Екстра-ліги про ті чи інші зміни, чи рекомендації, які надходять їм "зверху".

По-третє: Такі зустрічі потрібно проводити з футболістами (футзалістами) не лише "Екстра-ліги", а починати ледь не з ДЮФЛ, чи "Шкіряного м'яча", Чемпіонатом району, чи Першості "бані", а тренерам (від вчителів фізкультури, до заслужених) такі семінари потрібно проводити ледь не щомісяця.

Сподіваюсь, керівництво ФФУ, АФУ та "Екстра-ліги" зверне увагу на ці пропозиції, і вивчить необхідність та можливість їх реалізації.

А наостанок додам "БРАВО"!!!

Матеріал Анатолія Подвойського з порталу SPORT.UA

Тема, о которой пойдет речь ниже, в футзале вызревала уже давно. Всем любителям футзала памятны судейские скандалы прошлого сезона с руками Овсянникова и Будняка за пределами штрафной, и эти эпизоды только то, что имело резонанс. А сколько еще решений принималось арбитрами, которые вызывали бурное негодование футболистов. Но, что интересно, негодование это было не всегда обоснованным – арбитры на своих семинарах и курсах получают рекомендации, как трактовать ту или иную игровую ситуацию в соответствии с новыми требованиями футзала, но разве об этом что-то знают футболисты?

Ни в коей мере не снимая ответственности с арбитров, налицо была нестыковка в том, с какими критериями подходят к игре арбитры, и как ее понимают сами футболисты. Такой пример. Многие из любителей футбола имеют возможность смотреть матчи английской Премьер-лиги – часто ли вам доводилось видеть, как футболисты хватаются за головы от тех или иных решений, принимаемых в сложных ситуациях, ну, хотя бы с назначением пенальти. Все объясняется просто – руководство лиги раз в два месяца собирает представителей клубов, где буквально по полочкам разбираются все спорные ситуации, и до клубов доводится информация, как арбитры будут их трактовать. Типичный пример – это пенальти, назначаемые за игру рукой в тот момент, когда футболист стоит в стенке в штрафной площадке, и в момент выполнения штрафного удара, назначенного за пределами штрафной, но вблизи ее, выпрыгивает с поднятой рукой даже на уровне плеча. Все футболисты знают, что за подобное действие последует наказание в виде пенальти.

К чему, собственно, столь долгая прелюдия? Да к тому, что лед тронулся в этой плоскости и в футзале. Благодаря совместной работе Федерации футбола Украины, Ассоциации футзала Украины и Ассоциации футзальных клубов Украины «Экстра-лига», 13 ноября делегация в составе главы комитета арбитража Юрия Веремчука, координатора системы арбитража футзала от Комитета арбитров ФФУ Виктора Дердо и спортивного директора Экстра-лиги Валентина Вакулы выехала на встречу с клубами Экстра-лиги западного региона Украины.

Первая из подобных встреч состоялась в среду утром в Ровно с футболистами и тренерским штабом клуба «Кардинал-Ровно». Главная задача была максимально приблизить футболистов к пониманию трактовок и решений арбитров в спорных моментах, которые возникают почти в каждом матче. Уже вечером 13 ноября аналогичная встреча пройдет в Хмельницком в клубе «Спортлидер+». На следующий день подобные разбор предстоит с футзалистами ивано-франковского «Урагана», и в пятницу 15 ноября – во львовской «Энергии».

Своими впечатлениями от первой подобной встречи с корреспондентом Sport.ua поделились представители разных «лагерей»: от футзального клуба «Кардинал-Ровно» его вице-президент Михаил Кондратюк, и глава Комитета арбитража АФУ Юрий Веремчук.

Михаил Кондратюк:

- Мы заранее знали, что будет такая встреча. И к ней мы готовились – был собрана вся команда плюс тренеры ДЮСШ, кто занимается футзалом. Рассматривались современные трактовки, дополнения к правилам игры в футзал на большом количестве видеоматериала. Различные игровые ситуации показывались на примерах. Футболистами было задано много вопросов. Я очень позитивно оцениваю эту встречу. Впервые клубам пошли навстречу с такими вопросами. Здорово, что мы собираемся планово, и нам было подробно рассказано, по каким критериям арбитры подходят к игре, как смотрят на те или иные эпизоды.

Все эпизоды брались и разбирались на видеоматериале ФИФА, нам сказали, что такие встречи будут во всех клубах, и чтобы не было потом каких-то компрометирующих моментов – кого-то показали, а кого-то нет. Специально все демонстрировалось на нейтральном материале и на других играх. Но материал был именно футзальный. Упор делался на моменты, связанные с игрой рукой, когда показываются желтые или красные карточки, лишение явной возможности забить гол при выходах один на один. Рассматривали и ситуации с симуляциями футболистов. Все было организовано компактно – уложились в два часа.

Юрий Веремчук:

- Футболисты очень положительно отреагировали на подобную встречу. Было очень интересно, радует, что футболисты задавали очень много вопросов.

Стоит добавить в заключение, что через две недели подобные встречи пройдут с игроками клубов Экстра-лиги с востока Украины – «Локомотивом», «Енакиевцем» и «ЛТК».

Анатолий ПОДВОЙСКИЙ SPORT.UA

Категорія: Футзал | Переглядів: 861 | Додав: almoraz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
ФК "Славія" у FB

Ветерани
Матчі
21 тур
2 листопада
Маяк 1:0 Славія
Полісся +/- Експрес
Ізотоп 1:2 Колос
Ф-2 3:1 Горизонт
Енергія 1:3 Автоплюс
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 Славія 19 54
2 Автоплюс 19 46
3 Понеділок 18 40
4 Маяк 18 37
5 Ф-2 18 27
6 Ізотоп 17 25
7 Експрес 20 19
8 Полісся 19 15
9 Колос 19 15
10 Горизонт 19 10
11 Енергія 19 7
 
Рівненський р-н.
Матчі
18 тур
20 жовтня
Оріон
1:2
Славія
РОКО
2:3
Горинь
ЛМЗ-Квасилів
1:1
Продторг
Інтеркарс
6:0
Обарів
БМ Маяк
3:5
ХФК Надія
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 БМ Маяк 18 46
2 Славія 18 43
3 ЛМЗ-Квасилів 18 34
4 Інтеркарс 18 33
5 Оріон 18 26
6 РОКО 18 19
7 ХФК Надія 18 18
8 Горинь 18 18
9 Продторг 18 12
10 ФК Обарів 18 6
 
Юнаки
Матчі
3 тур
26 травня
ФК ЛМЗ-юніор
-:-
ХФК Надія-2
Комета
0:0
ФК Городок-юніор
ФК Забороль-юніор
4:2 БМ-юніор
Славія-2
6:1
ФК Обарів-юніор
Оріон-2
4:1
Горинь-2
Турнірна таблиця
М
Команда
І
О
1 Оріон-2 3 9
2 ФК ЛМЗ-юніор 2 6
3 Славія-2 2 6
4 Комета 2 4
5 ХФК Надія-2 1 3
6 ФК Забороль-юніор 2 3
7 ФК Городок-юніор 2 1
8 БМ-юніор 2 0
9 ФК Обарів-юніор 3 0
10 Горинь-2 3 0
 
Кубок району
Кубок району.
8 вересня
смт. Оржів, 14:00
ФІНАЛ

6:1

Славія 6:1 ЛМЗ-Квасилів
 
Реклама
Топ-новини
[13.03.2012][Перша ліга]
Календар першого кола Чемпіонату Рівненської області. Перша ліга. 2012 рік. (21)
[08.08.2011][Перша ліга]
ФК "Славія" готується та грає товариські матчі (14)
[22.11.2013][Футзал]
Відкритий чемпіонат міста Рівного з футзалу 2013-2014. Перша ліга. (19)
[24.04.2012][Друга ліга]
Календар першого кола Першості Рівненської області. Друга ліга. 2012 рік. (24)
[23.08.2012][Перша ліга]
Календар другого кола Чемпіонату Рівненської області. Перша ліга. 2012 рік. (11)
Увійти на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
www.FCSLAVIA.AT.UA | Усі права захищено | 2011 ©
Використовуються технології uCoz